⏯️ Centenars de tractors surten de l'A-2 a Fondarella en direcció Barcelona

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
07-02-2024
Actualitzat: 07-02-2024 9:36
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Centenars de tractors surten de l'A-2 a Fondarella en direcció Barcelona
    Peu de foto: 
    Oriol Bosch (ACN)

Centenars de tractors han sortit poc abans de dos quarts de vuit del matí des de l'autovia A-2 a l'alçada de Fondarella, al Pla d'Urgell, en direcció a Barcelona per portar les reivindicacions del sector agrícola i ramader directament a les institucions. Alguns pagesos i tractors han passat la nit en aquest punt de la via que porta 24 hores tallada al trànsit per les protestes i d'altres s'han sumat a la marxa vinguts des de diferents punts de les comarques de Ponent. Els ànims entre els participants mostraven satisfacció i orgull de contribuir a una jornada històrica per les reclamacions que fa anys que demanen per millorar la seva situació com poden ser l'excés de burocràcia o uns preus justos.

Abans de les set del matí els pagesos han començat a posar en marxa els motors dels tractors que tenien aparcats al mig de l'autovia A-2 a Fondarella per bloquejar la via durant 24 hores. Altres que dimarts al vespre van marxar cap a casa han tornat i s'han sumat a la comitiva que en pocs minuts ha emprès el camí cap a la capital catalana. Familiars dels pagesos els han donat suport logístic per reomplir els dipòsits de gasoil i poder tenir prou combustible per fer el camí. La velocitat que agafa un tractor no supera les 40 quilòmetres per hora, per tant, el trajecte fins a Barcelona serà llarg. Possiblement hauran d'anar fent parades tècniques i l'arribada a la Diagonal es preveu cap al migdia.

Després d'una jornada de reivindicacions històrica com la de dimarts, amb un tall i una concentració de tractors i pagesos de grans dimensions a Fondarella però també a altres punts de Catalunya, els ànims entre els participants eren molt bons i la majoria es mostraven convençuts que aquest dimecres tornaria a ser un gran dia per als interessos del sector. Tot i que no és la primera vegada que es fa una marxa lenta de tractors cap a Barcelona, molts han reconegut que és la primera vegada que en fan una i han assegurat que s'hi han sumat perquè aquesta vegada el sector està unit i a més a més ha arribat al límit.

Un dels portaveus de la Plataforma 6-F, impulsora de les protestes, Toni Martínez, ha explicat que quan arribaran a Barcelona, aniran al Palau de la Generalitat per trobar-se amb el president Pere Aragonès. Està convençut que ja sabrà el que li volen transmetre però ha recordat que insistiran en explicar-li el malament que està el sector i li demanaran "ajuda de veritat" perquè ho estan passant "realment malament".

Comparteix

També t'interessarà