Centenars d'estudiants criden "germana, no estàs sola" contra la sentència de la Manada

REDACCIÓ
11-05-2018
  • Centenars d'estudiants criden "germana, no estàs sola" contra la sentència de la Manada

Centenars d'estudiants es van mobilitzar ahir dijous com a protesta contra la sentència del grup la Manada. En una concentració que es va convertir en una manifestació des de la plaça Ricard Viñes de Lleida fins a la plaça Paeria, els nois i noies van exhibir pancartes de color lila en rebuig a la decisió dels magistrats de l'Audiència de Navarra que no van considerar violació l'atac de cinc nois a una jove de 18 anys durant les festes de San Fermín del 2016.

Entre les consignes corejades i els missatges de les pancartes les persones manifestants, convocades a una vaga d'estudiants, van fer referència al que consideren una societat immersa en la cultura de la violació i van repetir que "no és no" i "nosaltres et creiem" en suport a la víctima de l'agressió, que ha denunciat amenaces després de la sentència.

Aquesta mobilització s'afegeix a les diferents accions que han tingut lloc en els últims dies a les terres de Lleida després de coneixer-se la sentència. A banda de la concentració multitudinària que va tenir lloc a la plaça Paeria la tarda en què es va fer pública la decisió judicial, aquesta setmana, una quarantena de persones es van afegir a la iniciativa #ProuCulturadelaViolació amb una lectura col·lectiva de la sentència de la Manada.

La sentència va condemnar els cinc membres de La Manada a 9 anys de presó per un delicte d’abús sexual i no per agressió pels fets succeïts el 7 de juliol del 2016 en un portal de Pamplona contra una jove de 18 anys.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...