Cerdanya estrena dues de les quatre línies de bus previstes pel projecte europeu ConnECT

ACN
Publicat: 
01-09-2020
Actualitzat: 01-09-2020 12:09
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Interior autobús. Arxiu
    Peu de foto: 
    Imatge arxiu

La Cerdanya estrena aquest dimarts dues noves rutes d'autobús en el marc del projecte europeu ConnECT i amb l'objectiu d'impulsar la mobilitat de l'Espai Català Transfronterer (ECT). Concretament, es tracta de les línies Porté-Puigcerdà-Montlluís i Formiguera-Puigcerdà-Er. Totes dues connectaran aquests municipis, situats a la banda administrativa francesa de la comarca, amb l'Hospital de Cerdanya i l'estació de tren de Puigcerdà. A més, la primera de les rutes també permetrà arribar fins a l'estació d'esquí de Porté o anar a Perpinyà a través de la parada de Montlluís. Pel que fa a les altres dues línies previstes en el projecte, la voluntat és que entrin en servei cap a finals d'any o principis de 2021.

Els habitants de Montlluís i Porté tindran dues expedicions per anar a l'Hospital de Cerdanya i a l'estació de tren de Puigcerdà: una a les 8:40 hores i que arriba a les 9:30 hores a l'equipament sanitari, i una altra amb sortida a les 14:05 hores. Mentre, de tornada, hi ha un servei que surt a les 11.50 hores i un altre a les 16.40 hores. Aquest darrer horari permet poder agafar, des de Montlluís, l'autobús que arriba a Perpinyà a les 19.45 hores, pensat per fer-hi nit. Així, per tornar a Puigcerdà en surt un a les 6.30 hores que, amb el transbord inclòs, té unes tres hores de trajecte.

En el cas de Formiguera i Er, les expedicions per anar a l'hospital i l'estació de tren surten a les 8 hores i 13.35 hores, arribant a l'equipament sanitari a les 9.25 hores i 15 hores, respectivament. Per tornar-hi, hi ha una que passa a les 13 hores per l'hospital i una altra que ho fa a les 17.15 hores.

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, mitjançant la direcció general de Transports i Mobilitat, és el soci principal o cap de fila del projecte europeu ConnECT per ampliar i millorar el servei d'autobús de l'espai català transfronterer. Mentre, els altres dos socis són la Regió d'Occitània i el Consell Departamental dels Pirineus Orientals CD’66. A més, tota la xarxa de transport públic de la Regió d’Occitània ja es pot consultar al cercador de rutes "Mou-te amb transport públic per Catalunya", tant des de la pàgina web com a través de qualsevol dispositiu mòbil.

El projecte ConnECT està cofinançat en un 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L'objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona transfronterera Espanya-França-Andorra i se centra en el desenvolupament d'activitats econòmiques, socials i ambientals transfrontereres a través d'estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.
 

Comparteix

També t'interessarà