Cervera condemna les trobades nocturnes de jovent que han tingut lloc els darrers dies

ACN
31-08-2020
  • Pla obert on es pot veure l'equip de la Creu Roja que ha de conscienciar al jovent de Cervera sobre els riscos de contagis per la covid-19

L'alcalde de Cervera, Joan Santacana, ha condemnat les trobades nocturnes convocades per les xarxes socials que haurien acabat amb joves beguts i també haurien provocat baralles i aldarulls. Aquestes trobades han tingut lloc els darrers dies, tot i la cancel·lació dels actes previs i la mateixa festa de l'Aquelarre que s'havia de celebrar el cap de setmana. Segons Santacana, "s'ha vist massa ganes de passar-ho bé arriscant la salut", ja que per mirar de frenar contagis de covid-19, la Paeria va decidir suspendre totes les activitats amb més de 10 persones. Així mateix, ha lamentat les molèsties als veïns i la brutícia que s'ha generat en aquestes trobades. 

En un comunicat difós aquest dilluns, Santacana remarca que es pot gaudir d'una altra forma "més digna i més segura" i afegeix que arriscar-se a perdre la salut i a fer perdre la dels altres "d'aquesta estúpida manera" no és de rebut.

Malgrat tot, el paer en cap celebra que la Creu Roja hagi iniciat la campanya de conscienciació durant els caps de setmana. D'aquesta manera, una parella de joves es passeja pels carrers de la capital de la Segarra per aconsellar a les persones joves sobre la malaltia, les seves conseqüències i la forma d'evitar la seva propagació. 

El nombre de casos positius de covid-19 a Cervera ha iniciat una corba descendent, després del pic que va marcar l'analítica completa dels anàlisi fetes a totes les persones vinculades amb les dues residències de gent gran de la ciutat, que va arribar a ser de 32, el 28 d'agost. Actualment hi ha 29 casos positius i 9 de possibles. L'acumulat des de març és de 205.

El resultat final dels testos de les dues residències va ser de 14 casos positius a la residència Mare Janer (13 persones residents i 1 persona treballadora) i d'1 cas positiu d'una persona resident a Mare Güell. Això indica que fora d'aquest àmbit hi ha 14 casos positius a Cervera.

El descens pel que fa a casos possibles és significatiu ja que s'ha passat de 72 el dimecres passat a 9 diumenge. Els 72 corresponien en gran mesura a les analítiques fetes a les dues residències de les quals no se sabia el resultat.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta