13-11-2017
  • Cervera ja prepara la festa per celebrar el 'Big 6' de Màrquez
    Peu de foto:
    Així celebrava Màrquez el seu títol a Twitter i el seu grup de fans li agraïa l'espectacular temporada. /TWITTER

La capital de la Segarra va vibrar ahir amb la cursa del seu campió del món de Moto GP, que enduent-se el títol per quarta vegada, va demostrar un cop més que els rècords no se li acaben. 'Lo Tro de Cervera' va guanyar el campionat al circuït de Xest, a València, en una cursa d'infart. Marc Màrquez, va vèncer fent el que sempre ha fet: intentant guanyar la cursa. Tot i que en tenia prou amb arribar entre els 11 primers, al gran Premi de la Comunitat Valenciana va lluitar per ser el primer, tot i que al final, va ser el tercer i el primer lloc del podi va ser per al seu company d'equip Dani Pedrosa. Però primer, es va haver de patir. I és que Màrquez es va salvar de forma espectacular d'una caiguda per centímetres, es va sortir de la pista i llavors, va ser quan l'equip rival, Ducati, no va poder aprofitar l'oportunitat per guanyar i tant Jorge Lorenzo com Andrea Dovizioso van caure a sis voltes pel final i això li va donar automàticament el campionat al cerverí, convertint-lo en el 'Big 6', ja que acumula 6 mundials en les tres categories en les quals ha competit.

Amb aquest mundial, va sumant rècords: ja va ser el pilot més jove a guanyar un campionat GP, amb el seu debut amb 20 anys. Enguany, ha registrat el seu podi número 100 i s'ha convertit en el pilot més jove en aconseguir-ho, un any abans del que ho va fer Valentino Rossi.

Marc Màrquez va tenir el suport de 200 aficionats de la seva ciutat animant-lo en directe a Xest i, en la distància, unes 400 persones es van ajuntar ahir a Cervera per celebrar la seva victòria. Ara, la capital de la Segarra ja prepara la festa de dissabte que ve penjant banderes amb el número 93 als balcons escalfant motors per la recepció a l'ajuntament i després la cercavila pels carrers que es preveu multitudinària.