Cervera obre avui la festa que reunirà 120 colles geganteres

x.santesmasses
06-06-2014
  • Cervera obre avui la festa que reunirà 120 colles geganteres

Cervera inicia avui els actes de celebració de la XXVIII Ciutat Gegantera. Ho farà amb la inauguració del monument a la plaça del Sindicat, una estructura de ferro rovellat de 1.500 quilos i 4 metres d'alçària, disseny de l'estudiant de l'institut La Segarra Nil Piqué, guanyador del primer premi del concurs d'idees. L'acte serà a les 6 de la tarda, després de la cercavila de gegants que obrirà la festa que organitzen els tres centres educatius de primària.

En el mateix acte s'estrenarà també l'himne de la Ciutat Gegantera, de l'alumne del conservatori Anton R. Villalonga; amb lletra de l'escolar de l'Institut Antoni Torroja Joel Castellà. L'himne serà interpretat per l'orquestra Andreví, acompanyada del Cor del Conservatori i la Coral Infantil Nova Cervera. En els tres dies de celebració, la capital reunirà 3.000 geganters de 120 grups de tot Catalunya. Segons el president de la colla gegantera, Joan Piqué, en l'organització del muntatge hi participaran 250 voluntaris. Dissabte es farà la plantada de gegants a les quatre façanes de l'edifici universitari i la cercavila per quatre itineraris de la ciutat. Diumenge al migdia es donarà el relleu com a Ciutat Gegantera de Catalunya a la ciutat de Masquefa (Anoia).

En un altre ordre de coses, ahir van culminar els treballs de remodelació de la plaça Universitat, que obrirà les portes al trànsit avui divendres. Falta col·locar part del mobiliari i finalitzar el ferm del tram del carrer General Güell.

Podeu veure la programació de la festa aquí

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next