Cervera recupera el seu gegant negre del segle XVIII

X. SANTESMASSES
04-09-2019
  • Cervera recupera el seu gegant negre del segle XVIII

La Federació d’Entitats de Cervera, Seny Major, recuperarà el Gegant Negre de Cervera. Segons l’antropòleg que ha realitzat l’estudi, Lluís Bellas, la creació es calcula entre finals del segle XVIII i principis del XIX. Si bé va ser l’únic dels gegants de l’església que no es va cremar durant la Guerra Civil, la figura es va extraviar durant la contesa. El gegant s’ha reconstruït a partir de l’original gràcies a Carles Teixidó, artista de Bellpuig. Tindrà una altura de 2,70 metres i es presentarà a la Universitat per concloure els actes de la setmana cultural Isagoge.

Cervera celebrarà a partir del proper dia 12 la 43a edició de la setmana cultural Isagoge, prèvia a les festes locals, que oferirà una trentena d’activitats. Segons va explicar ahir l’alcalde, Ramon Augé, el muntatge estarà dedicat aquest any a tres personalitats contemporànies de la ciutat. D’una banda, Hermínia Grau, l’esposa de l’historiador Agustí Duran i Sanpere, escriptora i traductora “silenciada” pel fet de ser dona. Per un altre, el poeta Jaume Ferran, exponent de la generació de poetes dels anys 50. I també els fotògrafs Frederic i Claudi Gómez Grau, autors de la imatge fixa d’un centenar de produccions cinematogràfiques als anys 60.

Dins de l’any de la capitalitat de la cultura catalana s’han organitzat actes per recordar-los. Quant a Jaume Ferran, la galeria La Cerverina d’Art organitzarà una exposició dels seus poemes. Per la seua part, el Museu donarà cabuda a una exposició dels germans Gómez Grau. Finalment, la Casa Duran organitza la proposta La casa en femení, dedicada a Hermínia Grau.

L’homenatge pels 25 anys dels Diables de Cervera, Carranquers, el dia 16 de setembre

En homenatge al 25è aniversari dels Diables de Cervera, Carranquers, el dia 16 es presentarà el conte dedicat al Drac de l’associació, El viatge de la Polla.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta