Coll de Nargó cobrarà entre 3 i 5 € per vehicle per accedir a les piscines naturals

C. SANS
14-11-2017
  • Coll de Nargó cobrarà entre 3 i 5 € per vehicle per accedir a les piscines naturals

L’ajuntament de Coll de Nargó ha aprovat de forma inicial l’ordenança d’usos i fiscal de les basses del Codó, les piscines naturals alimentades per riu de Valldarques amb accés fins ara lliure. El consistori ha acordat que cobrarà “entre 3 i 5 euros” a cada vehicle que accedeixi al paratge natural amb l’objectiu de reduir la degradació que pateix any rere any.

El seu gran atractiu natural i el fàcil accés afavoreixen la presència d’un gran nombre de públic, entre els quals veïns del poble i de la comarca però també turistes, que massifiquen i danyen l’entorn.

El consistori ha redactat i sotmès a votació el text de l’ordenança i durant els pròxims mesos estudiarà com aplica la nova regulació. No descarta contractar una persona del juny al setembre per controlar l’accés i la correcta aplicació de la normativa.

El consistori considera el preu “simbòlic” i sense afany de recaptar diners sinó amb l’objectiu de “protegir i evitar que la degradació vagi a més, així com ja han fet altres municipis catalans”.

Puja un 20% el tipus aplicat a l’IBI de rústica

L’ajuntament ha aprovat també la modificació de l’ordenança fiscal que regula l’impost sobre béns immobles de naturalesa rústica. La taxa patirà un increment de fins a un 20 per cent. Des del consistori van explicar que l’aplicació d’aquesta pujada serà “gradual”, de manera que el 2018 l’increment serà del 10% i el 2019 “valoraran si és necessari aplicar l’increment restant” de l’altre 10%. Amb aquesta mesura l’equip de govern preveu poder ingressar 3.000 euros durant el 2018.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta