“Compra a Lleida”, la plataforma digital de la Paeria amb productors, comerços i serveis de proximitat

REDACCIÓ
06-05-2020
  • La Paeria crea la plataforma digital “Compra a Lleida” amb productors, comerços i serveis de proximitat

L’Ajuntament de Lleida, a través de la regidoria de Consum, Comerç i Mercats, ha presentat avui la plataforma digital Compra a Lleida, un portal que ofereix a la ciutadania informació sobre els productors, comerços de proximitat i serveis essencials permesos durant l’estat d’alarma. A través de qualsevol dispositiu electrònic l’usuari podrà accedir a un servei de geolocalització que li permetrà consultar la relació dels comerços i serveis que es troben en l’entorn més immediat i així evitar desplaçaments innecessaris i minimitzar el risc de contagi del coronavirus COVID-19.

A més, té l’objectiu de donar visibilitat als comerços, productors i serveis que es troben actius i ajudar a promoure els serveis que ofereixen als clients, especialment el servei a domicili de compra on line, comandes telefòniques i altres.

El nou portal, que es pot consultat a la pàgina web de la regidoria de Consum, Comerç i Mercats, està format per un formulari que haurà d'omplir qualsevol establiment que vulgui tenir visibilitat al mapa, i el propi mapa virtual amb la ubicació i dades de contacte dels establiments operatius oberts durant aquestes setmanes de confinament, i també conté altres dades d’interès com, per exemple, els productes que ofereixen, si disposen de servei a domicili, si fan comandes telefòniques, formes de pagament permeses, entre altres.

La regidora responsable de Comerç, Consum i Mercats, Marta Gispert, ha explicat que la nova plataforma permetrà, d’una banda, ajudar a localitzar els comerços i serveis locals i, de l’altra, facilitar als lleidatans i lleidatanes la seva compra en aquest tipus d’establiments.

Gispert ha volgut destacar que aquest nou portal, si bé s’ha pensat com una solució a les circumstàncies actuals, “és també un impuls a la digitalització dels comerços i productors que no tenen presència a internet i que podran oferir els seus productes gràcies a aquesta nova eina”. En la mesura que puguem, i tenint en compte les mesures decretades o recomanades per l’estat d’alarma, “hem de comprar des de casa”.

La responsable de comerç del consistori lleidatà ha explicat que el nou portal acull, de moment, informació sobre uns 175 comerços i serveis essencials operatius aquests dies a Lleida, i ha animat a tots els comerços que vulguin formar part d’aquesta iniciativa a omplir el formulari d’adhesió, disponible a través d'aquest formulari.

Els establiments adherits a aquesta iniciativa hauran de garantir les mesures de protecció i seguretat decretades en l’actual estat d’alarma.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que davant de la malaltia de l'Alzheimer...