Conferència ‘Inexperiències’ a càrrec dels guardonats en els Premis AJAC XII a la Demarcació de Lleida del COAC

REDACCIÓ
Publicat: 
02-07-2021
Actualitzat: 02-07-2021 11:28
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Conferència ‘Inexperiències’ a càrrec dels guardonats en els Premis AJAC XII a la Demarcació de Lleida del COAC
  • Conferència ‘Inexperiències’ a càrrec dels guardonats en els Premis AJAC XII a la Demarcació de Lleida del COAC

En el marc de l’exposició dels Premis AJAC XII, la sala d’actes de Demarcació de Lleida del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) va acollir, ahir, dijous, 1 de juliol, en format presencial, la conferència “Inexperiències”, a càrrec de tres dels equips guardonats en els premis. Els protagonistes van ser l’estudi AMOO (format per Aureli Mora i Omar Ornaque, guardonats en l’àmbit Disseny de producte), Aida Adcock (doblement guardonada en l’àmbit de PFC/PFM i en el premi especial AUS) i, l’equip format per Josep Oriol Ferrer, Maria Megías, Ventura Godoy i Marc Sánchez (guardonat en l’àmbit d’Urbanisme/Paisatge, dins la categoria d’obra executada).

La Demarcació de Lleida del COAC acull des del passat dilluns, 28 de juny, l’exposició itinerant dels Premis AJAC XII, que reuneix els 25 projectes guardonats en la darrera edició dels premis per a joves arquitectes i que enguany celebren els 25 anys. Es tracta d’una iniciativa conjunta de l’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya (AJAC) i la Demarcació de Lleida del COAC. L’exposició es podrà veure fins a l’1 de setembre al vestíbul del COAC Lleida (c. Canyeret, 2 de Lleida).

Els guardons dels Premis AJAC XII recullen diversos àmbits i/o vessants de l’arquitectura, entre ells el d’obra nova i rehabilitació, urbanisme i paisatge, arquitectura efímera, disseny interior, processos participatius, projectes finals de carrera (PFC) o projectes finals de màster habilitant (PFM), i investigació i/o teoria de l’arquitectura.

El disseny i producció de la mostra ha anat a càrrec de les arquitectes Aida Adcock i Íngrid Bru, guanyadores del concurs convocat en paral·lel als mateixos premis. Sota el nom “Estructures domestiques(ticables)” una sèrie de combinacions i disposicions d’una escala, pinces i cintes componen l’estructura de suport de les propostes.

PREMIS AJAC. Els Premis de l’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya, que enguany celebren els 25 anys de trajectòria, se celebren biennalment des de 1996. Els guardons alternen la convocatòria d’aquests amb un any sencer en què l’agrupació es dedica a fer difusió dels guanyadors mitjançant la publicació de les propostes premiades, una exposició itinerant arreu del territori i les jornades “Inexperiències”, on els equips premiats tenen l’oportunitat d’explicar el seu treball davant el públic i generar debat.

Com a novetat de l’última edició s’ha apostat per l’accessibilitat, la sostenibilitat (de la mà d’un premi especial ofert per l’agrupació AUS), i posat en valor els drets laborals dels joves arquitectes.

Comparteix

També t'interessarà