Confinen 6 urbans després d'arrestar un contagiat que els va escopir

REDACCIÓ
11-08-2020
  • Confinen 6 urbans després d'arrestar un contagiat que els va escopir

La Guàrdia Urbana va arrestar diumenge a la nit en un domicili de la Mariola un home de 39 anys, que estava de baixa laboral per coronavirus, per escopir a un dels agents i amenaçar-lo dient-li que li encomanaria el virus. El detingut està acusat també d’agredir el cunyat. Aquesta intervenció ha obligat a confinar un total de sis policies, que ahir a la tarda estaven pendents de ser sotmesos a una prova PCR. El detingut, de 39 anys i nascut a Nigèria, està acusat dels delictes d’atemptat a l’autoritat i lesions.

Els fets van tenir lloc cap a les 23.10 hores de diumenge quan una patrulla va acudir a un habitatge d’aquest barri al rebre una alerta sobre una baralla. Els policies van comprovar que hi havia taques de sang tant al carrer com a les escales i la porta de l’habitatge, que presentava el vidre trencat. L’inquilí va començar a increpar els agents perquè se n’anessin. També li van preguntar per les taques de sang però aquest no va donar cap explicació i tampoc va dir on era la seua dona.

L’home els va dir que els contagiaria, va intentar pegar-los i va haver de ser reduït per la força’

L'home va mostrar, segons la Guàrdia Urbana, una actitud agressiva i desafiadora i va acabar escopint a un dels agents a qui va dir que li encomanaria el coronavirus. Els policies van haver de reduir-lo per força per arrestar-lo ja que va oferir molta resistència i va intentar agredir-los.

A continuació, la dona va arribar al domicili i va explicar que la seua parella, que estava de baixa laboral per Covid-19, havia agredit el seu germà i li havia fet un tall, cosa que va confirmar posteriorment la víctima.

Després de la detenció, una patrulla va traslladar l’home a l’Arnau de Vilanova, on es va comprovar que es tractava d’un cas positiu de coronavirus. La Guàrdia Urbana també va activar el protocol sanitari per a aquesta mena de casos i va confinar els sis agents que havien tingut contacte amb l’arrestat i que ahir a la tarda estaven pendents que els fessin el test PCR, segons va informar la Paeria.

Aquesta situació va quedar al descobert quan els agents el van traslladar a l’hospital per fer la revisió mèdica rutinària. Els metges que se’n van encarregar van avisar que el detingut havia donat positiu de coronavirus. Aquest cas també va acabar provocant una protesta de desenes d’agents de la urbana perquè la Paeria va tardar una setmana a fer els tests PCR.

Al juny hi va haver un altre cas similar que va obligar a aïllar vuit policies

La Urbana ja va viure un episodi similar a finals de juny i que també es va produir al barri de la Mariola. Vuit agents es van quedar confinats a casa perquè un jove de 21 anys que va ser detingut per una agressió havia donat positiu per Covid-19 dies abans. L’arrestat havia d’estar confinat al seu domicili i sota control d’un CAP, però va eludir tant el confinament com el seguiment mèdic.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?