Confirmen presó per l'acusat de causar l'accident a l'N-240 en què va morir Marta Sòria

ACN
15-06-2021
  • Confirmen presó per l'acusat de causar l'accident a l'N-240 en què va morir Marta Sòria

L'Audiència de Lleida ha confirmat els dos anys, sis mesos i un dia de presó per a l'acusat de causar un accident l'octubre de 2016 a l'N-240 a Lleida, en què va morir Marta Sòria Capdevila, una jove de 27 anys de les Borges Blanques. La Sala ha rebutjat el recurs de la família de la víctima, que demanava 15 anys de presó per homicidi dolós, i ratifica la sentència del jutjat penal 2 de Lleida que el va condemnat per un delicte de conducció temerària en concurs amb homicidi per imprudència greu. L'Audiència també ha confirmat la retirada del permís de conduir durant un any a l'acusat i l'absolució a l'altra acusada.

Durant el judici, celebrat el 16 d'octubre, quatre anys després del tràgic succés, els acusats van negar haver tingut cap implicació en l'accident. El mosso encarregat de la investigació, però, va explicar que, segons les proves, l'acusat va xocar per encalç amb el cotxe que tenia davant, conduït per l'acusada, en voler-la avançar, i després va envair el carril contrari i va xocar frontalment amb el vehicle de la víctima. Segons el pèrit, l'home circulava a una velocitat d'entre 138 i 160 km/h, en un tram limitat a 90. Ell, però, ho negava. "Entenc el dolor de la família però no és culpa meva. La família busca un culpable però no sóc jo", va declarar.

Tot i que la jutgessa ha absolt els acusats del delicte d'omissió del deure de socors, un agent dels Mossos va explicar que en cap moment, en el lloc dels fets, cap dels dos acusats va parlar d'un tercer vehicle implicat. Va ser un dels agents que, resseguint les restes d'oli d'un dels vehicles, va localitzar al lateral de la carretera dins del canal el cotxe de la noia que va morir.

La sentència també estableix que l'home indemnitzi, juntament amb l'asseguradora, la família de la noia amb 173.115,5 euros i absol l'altra acusada de tots els delictes. La fiscalia sol·licitava una pena de 4 anys de presó per homicidi imprudent només per a l'acusat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta