Corbins arrenda un terreny a la comunitat de regants per a la instal·lació d'una planta solar

REDACCIÓ / Pau Vilaró
Publicat: 
17-03-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Corbins arrenda un terreny a la comunitat de regants per a la instal·lació d'una planta solar
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Corbins

Ajudarà en la reducció de costos en la captació i bombeig d'aigua per als arbres fruiters


L'Ajuntament de Corbins ha llogat uns terrenys a la zona de la Peixera perquè la comunitat de regants del municipi pugui instal·lar un parc solar, amb una capacitat de producció d'uns 280 quilowatts. Aquesta instal·lació, que es preveu que redueixi en un 60% la factura elèctrica associada a la captació d'aigua per regar els conreus de fruita dolça a la zona del pla de Corbins, proporcionarà un important estalvi energètic per als agricultors locals.

Segons ha explicat el regidor d'agricultura, Joan Pujol, aquesta iniciativa permetrà que els pagesos del municipi puguin fer front a l'increment dels costos d'electricitat i aigua. A més, s'ha destacat que a aquesta mesura se li suma la modernització del sistema de regadiu en sis municipis del Segrià Nord, aprovada per la Junta General Extraordinària de la Comunitat General de Regants del Canal de Pinyana, amb un cost total de l'actuació de 34 milions d'euros. Això representa un pas cap a la sostenibilitat i l'eficiència en el sector agrícola.

La futura planta solar proporcionarà aquest estalvi energètic a aproximadament 350 hectàrees de terreny. La Generalitat finançarà la meitat del cost de la instal·lació, que es preveu que estigui operativa per al mes de juny.

Comparteix

També t'interessarà