Creu Roja estrena una app que podria evitar 82 morts sobtades per dia

REDACCIÓ
06-09-2018
  • Creu Roja estrena una app que podria evitar 82 morts sobtades per dia

Creu Roja ha estrenat una nova APP amb motiu del pròxim 8 de setembre Dia Mundial dels Primers Auxilis i que té com a protagonista l’Ariadna, una Super Heroïna que vol salvar vides. L’aplicació per a mòbils consta d'un mapa col·laboratiu de desfibril·ladors a Espanya i l'usuari pot registrar-se com a “rastrejador” o bé com a “col·laborador”.

Els “rastrejadors” poden indicar la ubicació de desfibril·ladors tant en espais públics com privats, a més de poder completar la geolocalització amb fotografies del lloc perquè sigui més fàcil ubicar el dispositiu. Seguint aquesta línia, és igualment important el registre dels “col·laboradors”. Tothom que compti amb un certificat oficial de formació en tècniques RCP (reanimació cardio-pulmonar) i ho validi a la mateixa aplicació pot accedir amb aquest rol.

La celeritat amb la qual es tracta al pacient quan pateix una parada cardíaca és clau, perquè cada minut que passa sense actuar es redueix un 10 per cent la supervivència. No sempre s’aconsegueix una resposta ràpida, ja que segons les darreres enquestes només el 3% de la població sap fer maniobres de reanimació si es troba en una situació com aquesta. Des de Creu Roja creuen que amb aquesta aplicació, gratuïta i disponible per a dispositius iOs i Android, pot ajudar a minimitzar les morts sobtades al país.

Una de les primeres a sumar-se en aquesta iniciativa solidària ha estat la dissenyadora Ágatha Ruiz de la Prada, que ha dissenyat la imatge de l’Ariadna.

Comparteix

També t'interessarà