'Cultiu en positiu', un projecte per afavorir la inserció sociolaboral de col·lectius vulnerables a Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
29-05-2023
Actualitzat: 29-05-2023 10:32
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • 'Cultiu en positiu', un projecte per afavorir la inserció sociolaboral de col·lectius vulnerables a Lleida
    Peu de foto: 
    Antisida Lleida

La Fundació ’La Caixa’, a través de CaixaBank, aporta 9.600 € al projecte ‘Cultiu en positiu’ desenvolupat per la Fundació Antisida de Lleida i de la mà de la Fundació Arrels Sant Ignasi. El projecte pretén millorar les competències bàsiques i tècniques de col·lectius vulnerables per poder incrementar la possibilitat d'inserció al mercat laboral de les persones beneficiàries i, així, millorar la seva qualitat de vida i salut.

El cultiu d’un hort urbà és una iniciativa que aposta per l’autogestió i per la producció d’aliments hortícoles ecològics, d’un hort municipal (partida de Rufea). La producció que s’extreu de l’hort serveix per a l’autoconsum de les persones que hi participen i per la distribució a altres persones i famílies en risc d’exclusió social que s’atén des de l'entitat. De manera que unes 16 persones es beneficiaran directament del projecte i al voltant de 100, de manera indirecta. 

“És un projecte integral que fomenta aspectes formatius, ocupacionals i terapèutics en horticultura ecològica i s'emmarca dins de l'àrea d'atenció a les persones en risc d'exclusió social i de la pobresa extrema” ha explicat la gerent de la Fundació Antisida de Lleida, Marta Melgosa

La col·laboració de la Fundació ’La Caixa’, a través de CaixaBank, d’un any de durada, ajudarà a aconseguir els diferents objectius del projecte, a més de capacitar les persones i incrementar les seves possibilitats ocupacionals, també permet millorar l’estat físic i psíquic, estimular el cooperativisme i facilitar un estil de vida més autònom, sostenible i saludable, entre altres.

Comparteix

També t'interessarà