Del gimnàs a l'Annapurna, una experiència emocional que enganxa

REDACCIÓ
Publicat: 
12-02-2018
Actualitzat: 27-02-2018 8:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Del gimnàs a l'Annapurna, una experiència emocional que enganxa

Qui s'aconforma amb posar-se reptes a principis d'any del tipus "vull deixar de fumar", "aniré al gimnàs cada dia" o "deixaré els croissants"? Com a mínim, els membres de l'empresa lleidatana Life Leadership School no ho fan. I el grup que l'any passat els va seguir a les muntanyes de l'Himalaya a través de la secció Ekke Natura, tampoc. De fet, enguany hi ha prevista una nova expedició, aquest cop al Perú, i el plantejament és que no hi ha límits, "tothom ho pot fer" assegura un dels responsables, Pablo Lapuente. Afegeix la clau: "Si vols aconseguir-ho, qualsevol persona pot, però cal preparació".

I això és el que van fer els dos grups que a la tardor van recórrer el Nepal durant 17 dies. 24 persones que es van sentir seduides per la possibilitat d'explorar un país amb un paisatge, una religió, uns costums o una gastronomia completament diferents. "Em va agradar la idea de descubrir un lloc alhora que em posava a prova", diu el Pere Palancar, una de les persones que de seguida es va apuntar al repte. Ara valora la possibilitat d'afegir-se al viatge al Perú. El trekking de l'Ausangate, la cinquena muntanya més alta del país andí, i la Montaña de Colores, per sobre dels 5.000 metres d'alçada són els objectius que es volen assolir. Però la importància també està en el recorregut i és precisament en el que incideix l'equip que organitza les expedicions. "Quan un grup de gent s'ajunta per aconseguir un objectiu comú es requereix un gran esforç personal" diu Lapuente. I l'esforç no és només físic. Les condicions dures de la muntanya generen conflictes que s'han de superar i també es posen a prova els lideratges, les diferents capacitats de cadascú. I per això, també cal preparar-se, insisteixen els responsables de les expedicions. "La preparació física al llarg de l'any és fonamental i també ajuda a la mentalització;  no és fàcil pujar 1.000 metres de desnivell amb una motxilla a l'esquena de 12 Kg", assegura Lapuente, que a la tardor va fer una primera visita per preparar i concretar el viatge. I davant d'això, cadascú se n'adona de les pròpies limitacions, del que ha de reforçar i del que necessita més pràctica. Tot i que un cop en camí, la realitat s'imposa per a tothom. En el viatge al Nepal, hi havia gent des dels 22 als 63 anys. Homes i dones per igual. "El canvi sociocultural suposa una teràpia de xoc: pols, soroll, olors...", explica. I també se sumen les petites aventures del viatge, com el mal d'alçada. "Una de les membres de l'expedició semblava que no podia arribar al camp base i vam dubtar què fer. Però al final, ho va aconseguir".

El lideratge és un dels aspectes que més es pot treballar en aquest tipus de viatges. I, de fet, impulsar-ho és un dels objectius de l'empresa que organitza les expedicions juntament amb el gimnàs Ekke. "El lideratge és el que ens ajuda a donar el millor d'un mateix i dels altres", explica Pablo Lapuente. A través d'excursions a la natura -ja siguin a l'Annapurna, a l'Ausangate o a Aigüestortes- volen posar en pràctica la superació personal, el treball en equip, la creativitat, el foment de les relacions, la gestió de conflictes i la resiliència individual i col·lectiva.

Com a repte no està malament, no? Alguns ja s'estan preparant.

Comparteix

També t'interessarà