⏯️ Denuncien que la UdL deu milers d'euros a investigadors postdoctorals contractats

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
22-06-2023
Actualitzat: 22-06-2023 12:34
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Denuncien que la UdL deu milers d'euros a investigadors postdoctorals contractats
    Peu de foto: 
    Foto Oriol Bosch (ACN)

El comitè d'empresa denuncia a Inspecció de Treball un deute que pot ser de fins a 10.000 euros per persona


El comitè d'empresa de Personal Docent i Investigador Laboral de la Universitat de Lleida (UdL) ha presentat aquest dijous una denúncia a la Inspecció de Treball de Catalunya pels milers d'euros que asseguren que la UdL deu als investigadors postdoctorals contractats a través de programes competitius. Segons el comitè, aquest deute ve motivat per la política restrictiva de la gerència de la UdL que es negaria a pagar la quota patronal als contractes UdL amb ajudes postodoctorals Margarita Salas María Zambrano i els triennis als contractats postdoctorals amb programes competitius de finançament extern. El comitè diu que es poden arribar a deure entre 5.000 i 10.000 euros per persona.

La xifra del deute va en funció del perfil  contractual i que després de mesos de diversos "silencis administratius" i de la campanya que va tenir lloc fa unes setmanes, hi ha hagut diversos postdocs que han presentat reclamacions internes. Segons el comitè era important portar la demanda més enllà per tal de garantir els drets laborals dels investigadors de la universitat.

Marc Macià, del comitè de la UdL, ha explicat que hi ha 35 persones afectades per aquesta situació i que si es posa per cas que a cadascun se li deuen uns 10.000 euros, en total són uns 350.000, que és una xifra que representaria només el 0,3% del pressupost de la UdL, ja que anualment disposa d’uns 100 MEUR. Per aquest motiu, ha lamentat que els semba “irracional” aquesta situació.

Una exposició a la UdL recorre el fons bibliogràfic del biògraf de Vallverdú
Peu de foto: 
Responsables de la biblioteca amb els familiars de Josep Maria Aloy. FOTO: Biblioteca i Documentació-UdL

Una investigadora afectada, Carolina Climent Sanz, ha explicat que en el seu cas concret la UdL està pagant a la Seguretat Social en base al seu propi salari. Ella va anar a fer una investigació als EUA i ha lamentat que els diners li haurien anat molt bé perquè allà la vida és molt cara.

Des del comitè han instat a l’equip rector de la UdL, que recentment ha estat reelegit, a què solucionin aquesta situació i deixin de basar-se en el “silenci administratiu”.

Comparteix

També t'interessarà