Detingut a Tremp un fugitiu brasiler acusat d'abusar sexualment de les seves fillastres

REDACCIÓ
Publicat: 
10-06-2022
Actualitzat: 10-06-2022 11:30
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Detingut a Tremp un fugitiu brasiler acusat d'abusar sexualment de les seves fillastres
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Policia Nacional)

Agents de la Policia Nacional han detingut a Lleida a un individu de nacionalitat brasilera a qui li constava vigent una Ordre Internacional de Detenció i Lliurament expedit per les autoritats judicials brasileres, concretament de la Prefectura de Cidade Ocidental-*Goiás.

Les diligències es van iniciar pel Jutjat d'Instrucció de Tremp, on una menor d'edat va denunciar al seu padrastre, d'origen brasiler, per abusos sexuals, manifestant a més que tenia coneixement que hauria realitzat els mateixos actes a altres menors al seu país natal. Per aquest motiu, la titular del jutjat va requerir col·laboració a la Policia Nacional per a aconseguir determinar la veracitat d'aquestes declaracions.

Les informacions que es van obtenir, via Interpol, van resultar ser que el detingut estava sent buscat per les autoritats del Brasil, ja que se li havia acusat formalment d'haver-se aprofitat de la seva condició de padrastre per a abusar sexualment de les seves dues fillastres. Els abusos es van produir de manera freqüent durant els anys 2015 i 2016, bé en absència de la mare de les víctimes, bé quan aquesta dormia. Després de ser denunciat a la policia, el sospitós va fugir del Brasil.

Després de determinar que el mateix es trobava escapolit de l'acció de la Justícia al seu país, es va ordenar la Crida i Cerca del mateix mitjançant una ordre internacional de detenció, sent arrestat en la mateixa localitat en la qual residia, a la província de Lleida.

El detingut, que va declarar per videoconferència davant l'Audiència Nacional va ser traslladat a presó a l'espera de la resolució sobre la seva extradició.

L'operació ha estat duta a terme per la Brigada Provincial de Policia Judicial de Lleida i la col·laboració d'INTERPOL España.

Comparteix

També t'interessarà