El barri de Pardinyes celebra la Festa Major malgrat les polèmiques

REDACCIÓ
Publicat: 
03-08-2022
Actualitzat: 03-08-2022 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El barri de Pardinyes celebra la Festa Major malgrat les polèmiques
    Peu de foto: 
    Penyistes de Pardinyes

El mes d’agost és el mes culminant del barri de Pardinyes, arriba la seva popular Festa Major, que se celebra durant quatre dies (4, 5, 6 i 7 d’agost) i que aplega tant a petits com a grans. Una festa multitudinària que a causa de la Covid-19 feia dos anys que no se celebrava i els veïns i veïnes en tenen moltes ganes.

La Festa Major de Pardinyes hauria de ser l’orgull de tot el barri, però darrerament s’ha vist envoltada per la polèmica amb alguns veïns que no els sembla bé l’ubicació ni els horaris de música acordats amb l’Ajuntament. L’agrupació de penyistes lamenta les queixes que estan sorgint i recorda que la Festa Major només se celebra un cop l’any. També insta a què totes les persones que hi participin puguin fer de la Festa Major uns dies de gaudi i xerinola sempre respectant totes les normes recomanades per l’organització per tal de fer una festa cívica i respectuosa amb tothom.

L'agrupació de penyistes no entén com alguns veïns no poden veure les festes com un moment de col·lectivitat i de tradició del barri, tancats en el seu individualisme, fins al punt de boicotejar les festes que tenen lloc quatre dies l'any en el marc d'una celebració organitzada per tots els veïns i veïnes i les entitats de Pardinyes.

La Festa Major del barri de Pardinyes se celebra des de fa més de 40 anys, una festa coneguda per tota la ciutat i que s’ha mantingut any rere any, generació rere generació i que no ha de desaparèixer perquè representa la història d’un barri treballador, unit i de germanor.

La festa major promou l'economia local, és l’excusa ideal per molts bars i restaurants per recaptar una mica més que la resta de mesos de l'any i dóna treball a comerços, serveis i tot tipus d'empreses que participen en l'organització. Aporta estabilitat econòmica no només al barri, sinó a la resta de la ciutat de Lleida.

És un referent festiu, d’implicació veïnal, on hi ha jocs per a la canalla, activitats a les penyes, esports i revetlles populars, entre altres. No hi falten els actes més tradicionals, com l’homenatge a les parelles que compleixen 50 anys de matrimoni, als nounats de Pardinyes o la missa en memòria dels difunts del barri. S’organitzen tot tipus d’activitats pensant en totes les persones del barri, petits i grans, per tal de gaudir al màxim d’aquesta tradicional festa major.

Comparteix

També t'interessarà