El bisbat demana fons europeus per reparar l’església d’Algerri

X. RODRÍGUEZ / E. FARNELL
07-02-2020
  • El bisbat demana fons europeus per reparar l’església d’Algerri
    Peu de foto: 
    Esglèsia d'Algerri. Imatge arxiu
  • El bisbat demana fons europeus per reparar l’església d’Algerri

El bisbat de Lleida ha demanat fons europeus per finançar les obres de reparació de l’església de Nostra Senyora de la Purificació d’Algerri. En concret, ha sol·licitat 250.000 euros als fons Feder de la Comisión Europea per poder sufragar un projecte que està valorat en mig milió d’euros. Els ens no governamentals propietaris de patrimoni arquitectònic poden optar a aquestes ajudes. Fonts del bisbat van apuntar que no descarten demanar també altres subvencions.

El temple porta tancat des del mes d’abril del 2018, quan es van detectar despreniments a la façana. Estudis i proves van determinar que hi ha problemes en la fonamentació de l’immoble, com ja va avançar SEGRE. De moment encara no hi ha estipulada una data exacta per a l’inici dels treballs de reparació que han de permetre poder obrir de nou l’església. En aquest sentit, la clausura del temple ha obligat a traslladar les misses a un local que va ser cedit per l’ajuntament, mentre que els enterraments s’oficien al local social. Així mateix, les comunions es van celebrar durant els anys 2018 i 2019 a l’ermita de Sant Blai.

Una de les línies de les subvencions Feder està destinada a equipaments i patrimoni cultural. Val a recordar, a més, que l’església d’Algerri està declarada Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).

Obres al temple de Menàrguens després del Glòria

El bisbat de l’Urgell ha iniciat la reparació de l’església de Menàrguens després que les fortes ratxes de vent del temporal Glòria provoquessin la caiguda de diverses teules i d’elements de la cornisa. El bisbat va tancar accessos al temple per perill de nous despreniments i no els reobrirà fins que acabin els treballs que s’hi estan duent a terme.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta