El canal Segarra-Garrigues tanca fins dimarts i ofereix només l'aigua "estrictament necessària"

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
29-04-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El canal Segarra-Garrigues tanca fins dimarts i ofereix només l'aigua "estrictament necessària"
    Peu de foto: 
    Oriol Bosch (ACN)

La Comunitat General de Regants del Canal Segarra-Garrigues ha decidit tancar el subministrament d'aigua des d'aquest dissabte fins al dimarts 2 de maig i, a partir de llavors, subministrar només "l'estrictament necessària per salvar els conreus llenyosos". La mesura s'ha pres a causa de la situació excepcional de sequera, amb l'objectiu d'arribar al final de campanya "amb la quantitat d'aigua mínima garantida per la subsistència dels arbres". A més, no es subministrarà aigua a cap cultiu sembrat o plantat a partir del 28 d'abril. Des de dimarts, s'obriran els hidrants sota petició de cada regant i s'informarà del volum màxim mensual per a cada regant.

Aquesta és la primera vegada en la història del canal, que va començar a operar el 2009, en què es tanca el subministrament. 

El volum emmagatzemat al Sistema Oliana-Rialb, en cas de no ploure, tenint en compte el subministrament a poblacions, granges i supervivència de l'arbrat, no pot garantir cap altres ús de l’aigua. 

La Comunitat de Regants del Segarra-Garrigues ha decidit tancar durant uns dies l’aigua perquè tot i que ara el Segarra-Garrigues té les basses plenes, amb l’aigua de les basses ubicades des del Sector 1 al 9.2.-15 no es pot garantir la campanya íntegra de cap sector.
 
A les granges, es garanteix el subministrament entre maig i agost amb el mateix volum que al 2022, però no més.
 
La Comunitat de Regants assegura que, en cas que hi pugui haver noves aportacions del Canal, s'hauran de destinar a rebaixar la reducció dels pisos més afectats, que estan per sobre del 70%.

Comparteix

També t'interessarà