El Club Esportiu Alba celebra 30 anys d'inclusió i esport amb una inspiradora xerrada d'Àlex Roca

REDACCIÓ
Publicat: 
28-11-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Club Esportiu Alba celebra 30 anys d'inclusió i esport amb una inspiradora xerrada d'Àlex Roca
    Peu de foto: 
    Associació Alba

En un emotiu acte celebrat ahir, el Club Esportiu Alba que forma part del Grup Alba va commemorar els seus 30 anys d'existència, marcant tres dècades de dedicació a l'esport inclusiu. L'acte va servir per reconèixer la trajectòria del club i la seva contribució a la comunitat esportiva, especialment entre les persones amb discapacitat.

El president del club, Toni Domingo, va iniciar l'esdeveniment amb paraules emotives: "Avui celebrem no només 30 anys d'història, sinó 30 anys de superació, d'integració i de passió per l'esport." Va recordar que des dels inicis de l'Associació Alba l'any 1975, l’esport i l’activitat física van ser-hi sempre presents fins l’any 1994 que es crea oficialment el Club Esportiu Alba per poder participar en competicions oficials. "El Club Esportiu Alba és avui un símbol d'inclusió, amb 85 esportistes que desafien els seus límits cada dia", va afegir Domingo.

Un dels moments més destacats va ser la xerrada d'Àlex Roca, un esportista amb un 70% de discapacitat, conegut pels seus reptes esportius i conferències motivacionals. Roca va compartir: "El límit te'l poses tu. Tot és possible amb esforç i determinació." Acompanyat de la seva dona amb la qual fa tàndem tant als reptes esportius com professionals, li va fer d’intèrpret amb llengua de signes i va posar veu a les seves paraules, Roca va captivar l'audiència amb el seu missatge de superació i de lluita contra les diferències i les desigualtats. Al finalitzar l’acte va rebre un calorós aplaudiment i moltíssimes mostres de suport i agraïment.

Durant l’acte, conduït pels dos entrenadors i coordinadors del Club Alba, Anna Balp i Jordi Garriga, van expressar el seu agraïment per totes les persones que al llarg dels anys han fet créixer el club: "Estem orgullosos del que hem aconseguit i emocionats pel que està per venir. Aquest club és una família, i cada esportista, un exemple de valentia i força."

El club també va aprofitar per anunciar plans futurs, incloent l'expansió de les seccions esportives per a infants que actualment no tenen cabuda en d’altres clubs i la inclusió de noves disciplines com el rugby, un esport que no es practica encara a Tàrrega, amb voluntat de crear un equip inclusiu obert a tota la ciutadania. "El futur del Club Esportiu Alba passa per l'ampliació a nous col.lectius i la inclusió. Volem que tothom, sense excepcions, tingui un lloc en aquest club i que pugui acollir aquelles persones que tenen ganes de fer esport a nivell d’oci, de salut i que no hagi trobat el seu lloc en d’altres clubs de Tàrrega," va afegir Toni Domingo en la seva conclusió. A més va afegir la voluntat que el Club Esportiu Alba. Finalment van expressar que seguirien treballant perquè el Club Alba obtingui el reconeixement que es mereix a la ciutat de Tàrrega. 

Silveri Caro, regidor d’esports de l’Ajuntament de Tàrrega, va agafar aquest missatge per cloure l’acte i va valorar molt positivament la trajectòria del club. Va animar als esportistes i als coordinadors a seguir participant de les activitats que es facin a la comunitat i a fer visibles, encara més, totes les accions del club.

Durant l’acte van anunciar també que per celebrar aquests 30 anys s’han preparat diferents accions com un campionat territorial de bàsquet i de ciclisme, i pel dia 6 d’abril, Dia Mundial de l’Esport, una Cursa Infantil Adaptada al centre de Tàrrega.

Amb el suport continuat dels seus patrocinadors i la col·laboració amb entitats locals, el Club Esportiu Alba reafirma el seu com

Comparteix

També t'interessarà