El COILL vol liderar una xarxa de coneixement de la Infermeria d'Urgències

REDACCIÓ
Publicat: 
02-12-2023
Actualitzat: 02-12-2023 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El COILL vol liderar una xarxa de coneixement de la Infermeria d'Urgències
    Peu de foto: 
    COILL

La celebració de la I Trobada Infermera de la Comissió d'Urgències i Emergències del COILL incideix en la necessitat de crear espais d'intercanvi i estimular la recerca en l'àmbit de les Urgències i Emergències.


El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida vol liderar una xarxa de coneixement en l'àmbit de la Infermeria d'Urgències, a Catalunya. Així ho han manifestat avui els membres de la Comissió d'Urgències i Emergències del col·legi (CUE-COILL), durant la jornada "El Triatge avançat d'Infermeria als serveis d'urgències. D'on partim. Cap on anem".

Inés Vilà Panés i Marina Villamuera Garcia, coordinadores de la 'I Trobada Infermera de la Comissió d'Urgències i Emergències del COILL', han obert la sessió incidint en la importància de generar un espai de creixement "mitjançant el bescanvi d'experiències entre professionals i la promoció de la recerca infermera en aquest àmbit de cura". En la inauguració han estat acompanyades per, Anna Teixiné Martín, secretària de la Junta del COILL; Cristina Aguar Peñalver, directora infermera de la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell (que ha col·laborat amb l'organització de la trobada); i Montse Navarra Llorens, també membre de la CUE-COILL.

Tot seguit, la primera taula dedicada a la "Introducció a les Urgències" ha comptat amb la participació d'infermeres i infermers experts. Pel que fa a l'àmbit hospitalari, l'exposició ha anat a càrrec de Jordi Castillo Garcia, coordinador del Grup de Treball de Triatge de la Sociedad Española de Medicina de Urgencias y Emergencias (GdT Triaje SEMES) i infermer a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona. Les emergències pre-hospitalàries han estat introduïdes per Jaime Barreiro López, infermer als Serveis d'Urgències del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i professor col·laborador al Laboratori de Simulació Clínica de la Universitat de Barcelona (LAB-UB); i Albert Gual Falip, infermer al SEM, sotscap del CECOS Reus. També s'han tractat les Urgències en l'àmbit de l'Atenció Primària, amb la Neus Mendez Trullà, infermera del Centre d'Atenció Primària de la Seu d'Urgell.

A continuació, s'ha celebrat la taula rodona "Compartim experiències" amb vocació territorial que ha reunit infermeres i infermers dels hospitals de les Regions Sanitàries de Lleida i Alt Pirineu-Aran i,també, d'Andorra; que ha estat moderada per Munt Garcia Font, infermera d'Urgències i d'UCI, professora associada al LAB-UB, educadora de professionals de la salut i instructora en simulació bàsica i avançada. Per ordre d'intervenció, hi han participat Carlos Pérez (Hospital Nostra Senyora de Meritxell d'Andorra), Imma March (Hospital de Cerdanya), Bea Suescun (Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell), Marta Pérez (Espitau Val d'Aran), Sònia Borrell (Hospital Comarcal del Pallars) i Sílvia Tormo (Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida). A més, de Meritxell Lòpez. de l'Hospital de Viladecans que hi ha participat com a centre convidat.

El segon bloc de la jornada ha obert el debat entorn de les exposicions prèvies, amb la participació de tots els asisitents a la jornada. Per últim, s'ha procedit a la lectura de conclusions i cloenda de la trobada.

La jornada s'ha celebrat en modalitat híbrida. Gairebé 50 infermeres han assistit presencialment al CETAP Centre Empresarial i Tecnològic de l'Alt Pirineu, a la Seu d'Urgell o s'han connectat per seguir la trobada en línia a través del canal de Youtube del COILL.

La Comissió d'Urgències i Emergències del COILL està formada per Montserrat Navarra Llorens, Inés Vilà Panés, Sílvia Tormo Gasa, Sònia Borrell Canal, Elena Castro Naval, Marian Lamolla, Albert Gual Falip i Marina Villamuera Garcia.

Comparteix

També t'interessarà