El Col·legi de Periodistes celebra en dos dies el VI Simposi de Llibertat de Premsa

REDACCIÓ
Publicat: 
25-04-2021
Actualitzat: 25-04-2021 11:48
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Col·legi de Periodistes celebra en dos dies el VI Simposi de Llibertat de Premsa

Les agressions a periodistes i les amenaces a la pluralitat informativa seran els temes protagonistes de la 6a edició del Simposi per la Llibertat de Premsa que organitzen el Col•legi de Periodistes de Catalunya i la Universitat de Lleida, que se celebrarà en dues jornades.

La primera serà el dilluns 26 d’abril amb una conferència – col·loqui telemàtica sobre ‘Periodisme i pandèmia’. Moderada i conduïda per la periodista Maria Jesús Ibáñez, d’El Periódico de Catalunya, comptarà amb Joan Pons Laplana, infermer que ha participat a l'assaig de la vacuna Oxford Astrazeneka, i Estrella Martínez, degana del Consell de Col·legi d’Infermeres i Infermers de Catalunya.

La segona jornada del Simposi tindrà lloc presencialment a la sala d’actes del Rectorat de la Universitat de Lleida el dilluns 3 de maig, Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, la qual també es podrà seguir per streaming. Una jornada que engegarà a partir de les 15:00h, amb la benvinguda d’autoritats i tot seguit la inauguració conduïda pel Jordi Sebastià, director i presentador del magazín matinal d’UA1 Lleida Ràdio amb la presentació de la campanya ‘#Prouagressions a periodistes’, a càrrec de Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

A partir de les 15:40h s’iniciarà el gruix del Simposi amb dues taules de debat i la conferència de cloenda. Pel que fa a les taules, la primera, moderada per Maria Marquès, periodista del diari Segre, tractarà sobre ‘Les agressions a periodistes’ on hi participaran el periodista Alfonso L. Congostrina (El País), qui explicarà la seva experiència personal; i la periodista Elisenda Rovira (Mediacat) que presentarà ‘El Mapa de la Censura de Mèdia.cat, documentant atacs al dret a la informació i a la llibertat d'expressió tant a periodistes com a la ciutadania’.

Tot seguit, la periodista del diari La Mañana, Laia Riverola, moderarà la taula ‘Amenaces a la pluralitat informativa’, on hi participaran Francesc Burguet Ardiaca (professor de la Universitat de Blanquerna) que abordarà el tema ‘La incapacitat o la renúncia a la crítica aboquen el periodisme cap al sectarisme, el fanatisme i la caça de bruixes (i bruixots)’; Montserrat Rigall (cap de Comunicació de RTVE) que parlarà sobre ‘El pluralisme intern als mitjans públics’ i Carles Prats (periodista a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i coordinador i responsable del Grup de treball de mitjans públics del Col·legi de Periodistes de Catalunya) que tocarà el tema de ‘La pluralitat dels mitjans públics’.

Abans de la cloenda del Simposi, es presentaran les conclusions de la conferència- col·loqui del dia 26 d’abril, de la mà del periodista d’Òscar Fernández, responsable de Lleida TV.

El colofó final del VI Simposi de Llibertat de Premsa anirà a càrrec de Neus Bonet, editora i presentadora l'informatiu de Catalunya Ràdio, ‘Catalunya Migdia. Cap de Setmana’ i Josep Cuní, director i presentador d’ ‘Aquí amb Josep Cuní’ de SER Catalunya que establiran un diàleg professional sobre ‘Mitjans i pluralitat’.

Un any més, professió i futurs professionals s’uneixen per servir la reflexió sobre temes que estan més presents que mai a l’actualitat.

Comparteix

També t'interessarà