El Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya organitza un curs d'agricultura de precisió a Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
10-02-2024
Actualitzat: 10-02-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya organitza un curs d'agricultura de precisió a Lleida
    Peu de foto: 
    Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya

El Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya i la Federació de Cooperatives Agràries organitza un curs innovador en “Agricultura de Precisió i Transformació Digital”, destinat a professionals del sector agrari.

Aquest programa formatiu es durà a terme de manera presencial al Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms a Lleida, amb sessions que s'iniciaran el 21 de febrer i finalitzaran el 5 d'abril de 2024.

El curs, que compta amb 30 hores de durada, està programat per desenvolupar-se en diverses dates al llarg dels mesos de febrer, març i abril, oferint als participants una formació exhaustiva en les últimes tecnologies aplicades a l'agricultura.

Es cobriran aspectes fonamentals com la intel·ligència artificial, sistemes d’informació geogràfica, IoT, automatització, robòtica, anàlisi de dades, i sostenibilitat dins del sector agrícola. A més, es destacarà la importància de la gestió intel·ligent del reg i l'optimització dels recursos a través de la tecnologia. El programa inclou una visita a camp per a demostracions pràctiques, oferint una oportunitat única per a l'aplicació de coneixements en un entorn real.

El curs està dirigit tant a professionals en actiu com a aquells en situació d'atur, així com a tècnics i responsables d'explotacions agrícoles, amb l'objectiu de capacitar-los en l'aprofitament de les noves tecnologies per a millorar l'eficiència productiva.

L’acció formativa s’emmarca en els programes de formació no formal de qualificació i requalificació de la població activa, vinculades a qualificacions professionals incloses en el Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals, en sectors estratègics, en el marc del Component 20 “Pla estratègic d’impuls de la Formació Professional”, del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (MRR) – Finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU, que promou el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya.

Aquest curs representa una oportunitat destacada per als professionals del sector agrícola de Catalunya per actualitzar els seus coneixements i competències en l'àmbit de l'agricultura de precisió i la transformació digital, dos pilars fonamentals per a l'avenç del sector en el context actual de canvi i innovació.

Comparteix

També t'interessarà