El Departament d'Acció Climàtica destina 1,7 MEUR en combatre les plagues de les plantes

acn
25-06-2021
  • El Departament d'Acció Climàtica destina 1,7 MEUR en combatre les plagues de les plantes

 El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat ha fet un pagament de 1,7 milions d'euros (MEUR) repartits entre 99 Agrupacions de Defensa Vegetal (ADV) per a la prestació de serveis d'assessorament tècnic per prevenir o lluitar contra plagues, malalties i males herbes. D'aquesta forma, el Govern vol apostar per el foment de sistemes de lluita alternatius en matèria de sanitat vegetal. Paral·lelament, aquest abril també es va publicar la concessió de 1,9 MEUR de subvenció per a actuacions que s'estan realitzant durant aquest 2021 amb un increment de 100.000 euros respecte la convocatòria de l'any passat.

Les ADV són entitats privades sense ànim de lucre que agrupen persones agricultores i que tenen com a objecte col·laborar amb l'administració per lluitar de forma col·lectiva contra les malalties dels vegetals. Això ho fan d'acord amb els principis de la Gestió Integrada de Plagues i la utilització racional dels productes fitosanitaris i a través d'un programa d'actuació i la contractació de personal tècnic especialitzat.

Actualment, hi ha registrades 118 ADV amb 177 tècnics que assessoren prop de 23.000 agricultors, cosa que representa el 35% dels declarants de la DUN l'any 2020, i 216.640 ha dels principals cultius, és a dir, el 29% dels conreus més importants: arròs, cereals i farratgeres, vinya, fruiters, olivera, fruiters de closca, cítrics, hortalisses, plantes ornamentals i vivers.

Així doncs, el foment de les ADV és una de les "prioritats" del departament, ja ofereixen l'especialització que requereix la protecció vegetal, amb la introducció constant de noves plagues foranes i la restricció europea d'ús dels productes fitosanitaris.

Pel que fa al repartiment del nou paquet d'ajudes - d'un total de 1.714.942 euros -, i per territoris, 461.748 euros aniran destinats a Barcelona, 332.294 euros a Girona, 622.700 a Lleida i 132. 600 a les Terres de l'Ebre.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?