El Dia de l’Estany d’Ivars i Vila-sana celebrarà una doble jornada farcida d’activitats

REDACCIÓ
23-03-2021
  • El Dia de l’Estany d’Ivars i Vila-sana celebrarà una doble jornada farcida d’activitats

El Dia de l’Estany d’Ivars i Vila-sana oferirà una doble jornada farcida d’activitats força variades, per a tots els públics i amb reserva prèvia que tindran lloc el 27 i 28 de març. Once anys desprès d’arribar a la cota màxima d’aigua, i celebrar aquesta efemèride, aquest any es programen dos dies de propostes en diverses franges horàries i per torns, de manera que molts puguin optar a realitzar més d’una activitat i sense aglomeracions, això sí, amb reserva prèvia.

El programa del Dia de l’Estany ofereix, així doncs, activitats força variades que tenen com a eix l’Estany en tots els seus vessants i que se celebraran de forma diversificada perquè no hi hagi aglomeracions. El dissabte 27 inclourà, a les 17.30 hores a Cal Sinén, la presentació del llibre ‘L’antic Estany d’Ivars i Vila-sana i la seua gent’, un acte en què participaran el president de la Diputació, Joan Talarn, l’historiador Josep M. Solé i Sabaté i Rafel Panadés. Aquest llibre, segons ha explicat el guia turístic de l’Estany, Eduard Ribes, “recull les històries i les anècdotes de la gent que vivia aquí”. En acabar (18.30 h), Àngels Marzo oferirà una vesprada poètica, amb un recital en homenatge a Joan Margarit.


#RACÓAMBENCANT: L’estany d’Ivars i Vila-Sana, un racó que preserva la natura


El gruix dels actes està previst per al diumenge. El programa començarà a les 10.00 hores al canyissar de depuració amb un anellament científic d’ocells a càrrec de Sergi Sales, de la Fundació Plegadis. A partir de les 10.30 hores, hi haurà jocs infantils a l’aire lliure al bosc de l’aparcament de Vila-sana amb Toc de Fusta i ‘Els amics d’en Crusó’. A les 11.00 hores, a la zona de pícnic d’Ivars, hi ha previst un tast de vins de proximitat amb Xavi Ayala, del restaurant Lo Bistró; i a les 12.30, a Cal Sinén, Escorça oferirà un concert tribut a Jarabe de Palo.

A més, durant tot el matí s’organitzaran visites guiades i a l’observador de Cal Sinén a càrrec dels guies de l’Estany, mentre que a partir de les 10.00 hores es farà a la zona de Cal Sinén una plantada d’arbres ‘Bosc de Fruits’, amb A3As Ponent i Horitzons Natura. Els assistents també podran gaudir, a partir de les 11.00 hores, del Food Truck-Menjar Eco que oferirà La Tartana de les Valls també a Cal Sinén.

Cal remarcar que totes les activitats s’hauran de reservar prèviament al lloc web www.estanyivarsvilasana.cat i que es garantiran les mesures de seguretat i higiene contra la covid-19, amb ús obligatori de la mascareta en totes les activitats, la majoria de les quals seran gratuïtes.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta