El Dia de l’Estany d’Ivars i Vila-sana celebrarà una doble jornada farcida d’activitats

REDACCIÓ
23-03-2021
  • El Dia de l’Estany d’Ivars i Vila-sana celebrarà una doble jornada farcida d’activitats

El Dia de l’Estany d’Ivars i Vila-sana oferirà una doble jornada farcida d’activitats força variades, per a tots els públics i amb reserva prèvia que tindran lloc el 27 i 28 de març. Once anys desprès d’arribar a la cota màxima d’aigua, i celebrar aquesta efemèride, aquest any es programen dos dies de propostes en diverses franges horàries i per torns, de manera que molts puguin optar a realitzar més d’una activitat i sense aglomeracions, això sí, amb reserva prèvia.

El programa del Dia de l’Estany ofereix, així doncs, activitats força variades que tenen com a eix l’Estany en tots els seus vessants i que se celebraran de forma diversificada perquè no hi hagi aglomeracions. El dissabte 27 inclourà, a les 17.30 hores a Cal Sinén, la presentació del llibre ‘L’antic Estany d’Ivars i Vila-sana i la seua gent’, un acte en què participaran el president de la Diputació, Joan Talarn, l’historiador Josep M. Solé i Sabaté i Rafel Panadés. Aquest llibre, segons ha explicat el guia turístic de l’Estany, Eduard Ribes, “recull les històries i les anècdotes de la gent que vivia aquí”. En acabar (18.30 h), Àngels Marzo oferirà una vesprada poètica, amb un recital en homenatge a Joan Margarit.


#RACÓAMBENCANT: L’estany d’Ivars i Vila-Sana, un racó que preserva la natura


El gruix dels actes està previst per al diumenge. El programa començarà a les 10.00 hores al canyissar de depuració amb un anellament científic d’ocells a càrrec de Sergi Sales, de la Fundació Plegadis. A partir de les 10.30 hores, hi haurà jocs infantils a l’aire lliure al bosc de l’aparcament de Vila-sana amb Toc de Fusta i ‘Els amics d’en Crusó’. A les 11.00 hores, a la zona de pícnic d’Ivars, hi ha previst un tast de vins de proximitat amb Xavi Ayala, del restaurant Lo Bistró; i a les 12.30, a Cal Sinén, Escorça oferirà un concert tribut a Jarabe de Palo.

A més, durant tot el matí s’organitzaran visites guiades i a l’observador de Cal Sinén a càrrec dels guies de l’Estany, mentre que a partir de les 10.00 hores es farà a la zona de Cal Sinén una plantada d’arbres ‘Bosc de Fruits’, amb A3As Ponent i Horitzons Natura. Els assistents també podran gaudir, a partir de les 11.00 hores, del Food Truck-Menjar Eco que oferirà La Tartana de les Valls també a Cal Sinén.

Cal remarcar que totes les activitats s’hauran de reservar prèviament al lloc web www.estanyivarsvilasana.cat i que es garantiran les mesures de seguretat i higiene contra la covid-19, amb ús obligatori de la mascareta en totes les activitats, la majoria de les quals seran gratuïtes.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?