El Galacticat porta el cinema fantàstic i de terror arreu de Lleida i la Franja

REDACCIÓ
Publicat: 
01-06-2021
Actualitzat: 01-06-2021 10:43
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Galacticat porta el cinema fantàstic i de terror arreu de Lleida i la Franja
  • El Galacticat porta el cinema fantàstic i de terror arreu de Lleida i la Franja

Amb la voluntat de valorar el cinema fantàstic i de terror, el Galacticat, Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponentincorpora aquest any activitats a altres localitats de les Terres de Lleida i la Franja de Ponent. Es tracta de la secció Off del Festival, que projectarà curtmetratges als cinemes de diferents localitats en col·laboració amb els seus ajuntaments. De moment, hi ha confirmades sessions de l’Off Festival a Mollerussa (10 i 25 de juny), Sabiñánigo (3, 4, 10 i 11 de juny) o Alcañiz (dates per concretar) a més de la que es va dur a terme a Penelles el passat 9 de maig coincidint amb el Festival GARGAR.

La Mostra de cinema fantàstic i de terror de Ponent, promoguda per l’associació Galacticat i Circuit Urgellencarriba enguany a la 8a edició, que tindrà lloc del 23 al 29 d’agost als Cinemes Majèstic de Tàrrega.

L’organització del festival també ha donat a conèixer el jurat, que estarà format pel periodista, escriptor i crític de cinema Pep Prieto, que col·labora habitualment amb el Museu de Cinema de Girona; la directora de cinema, productora, guionista i vicepresidenta de la Academia del Cine Español des de 2016, Judith Colell; l’actor i director de cinema Miquel García Borda, que ha aparegut a pel·lícules com ‘Jamón, jamón’ de Bigas Luna i a sèries com ‘El secreto de Puente Viejo’; i Dani Villanueva, productor, guionista i director, guanyador d’un Goya l’any 2012 pel curtmetratge ‘El barco pirata’, productor del curtmetratge ‘Timecode’ nominat als Óscar l’any 2017 i fundador de l’Escola de Cinema de Reus.

D’altra banda, el Museu Comarcal de l’Urgell es convertirà en la seu de l’exposició d’enguany del Galacticat, que presenta 30 obres originals elaborades per Jennifer Dahbura, il·lustradora de El Salvador i autora del cartell original de la VIII edició i inspirades en el leitmotiv del festival, l’univers creatiu del mestre de terror Stephen King. També s’hi projectaran curtmetratges de totes les seccions: Cinema fantàstic, de terror, animació i gènere lliure. La mostra tindrà lloc del 4 de juny al 31 de juliol i serà un tast de la programació del festival.

Comparteix

També t'interessarà