El grup Dones de Lleida denuncia ForoCoches i Burbuja.info per publicar dades de la víctima de "La Manada"

REDACCIÓ
04-05-2018
  • El grup Dones de Lleida denuncia ForoCoches i Burbuja.info per publicar dades de la víctima de "La Manada"

El grup feminista Dones de Lleida presenta una denúncia davant l’Agència Espanyola de Protecció de Dades contra els fòrums ForoCoches i Burbuja.info per la greu vulneració de drets que han comès persones usuàries d’aquestes dues xarxes d’internet. Un dels seus usuaris va publicar dades personals de la víctima de "La Manada, creuant dades publicades en premsa han aconseguit el seu nom i cognoms, fotos i accedir a un dels seus perfils de xarxes socials. Malgrat els principals fils d’informació han estat esborrats per algun dels foreros, continuen publicant informació confidencial i protegida per la justícia mentre fan comentaris insultants, acusen la víctima i exculpen als violadors. Des de El Grup de Dones de Lleida consideren que aquests fets vulneren greument la protecció de dades personals d’una víctima i sol·liciten a l’agència que obri un expedient sancionador contra les dues empreses.

L’organització feminista destaca que emprèn la denúncia administrativa mentre espera que la causa penal sigui duta a terme per la policia nacional. També consideren que la sentència de "La Manada" i el vot particular del jutge van aplanar el camí per a què els masclistes condemnin la víctima i no els violadors, i se sentin lliures de tenir actuacions com les ocorregudes en aquests fòrums d’internet. 

Des del Grup Dones de Lleida envien novament el seu absolut recolzament a totes les víctimes d’agressions masclistes sota el lema “Nosaltres si et creiem germana”, i esperen que hi hagi una sanció important contra les dues empreses. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...