El líder de JARC a Tarragona presidirà l'organització

REDACCIÓ
16-05-2018
  • El líder de JARC a Tarragona presidirà l'organització

L’Assemblea General Extraordinària de JARC celebrada a Barcelona ha elegit Francesc Xavier Vela com a nou president de l’organització. Vela, avalat pel Comitè Executiu, ocupava des del juliol del 2017 la presidència de JARC a les comarques de Tarragona, després d’haver format part de la Junta Territorial de la demarcació durant vuit anys i haver ostentat la vicepresidència de la comarcal de les Terres de l’Ebre des del 2015.

Després de la seua designació, Vela va explicar que és pagès “des de ben jove” i que, en l’actualitat, es dedica al cultiu d’ametlles, oliva, raïm i cireres. Igualment, va subratllar que el seu compromís serà “defensar unes millors condicions per als productors professionals”. En aquest sentit, va exigir “preus de venda que ens permetin viure del camp, evitar les retallades en els ajuts principals, facilitar el relleu generacional o reduir els danys que la fauna salvatge provoca en els cultius”. A més, va demanar “voluntat” als polítics perquè “no mirin cap a un altre costat mentre els pagesos desapareixen”.

D’altra banda, el que ja va ser president de JARC a Tarragona, Joan Biosca, ha agafat de nou les regnes de l’organització en aquesta demarcació arran de la marxa de Vela.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Participes en campanyes de recollida d'aliments?