⏯ El Lleida_potFest omple d'art urbà la ciutat

LLEIDA.COM / Pau Vilaró
Publicat: 
27-03-2023
Actualitzat: 11-04-2023 10:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯ El Lleida_potFest omple d'art urbà la ciutat
    Peu de foto: 
    Fotos Lleida _potFest, Rafa Arinyo i Miquel de Santiago

El Lleida_potFest s'ha convertit en un referent que ha aconseguit situar la ciutat al mapa dins del panorama de l'art urbà. Després d'haver engalanat amb murals diversos edificis del Centre Històric i la Bordeta, el festival es trasllada al barri de Cappont per a una tercera edició que omplirà el barri lleidatà de color i propostes culturals del 27 de març al 2 d’abril.

El certamen va néixer al 2021 amb l’objectiu d’embellir la ciutat i millorar el seu paisatge urbà, amb diferents artistes i els seus murals a gran escala aprofiten façanes de la ciutat en desús per fer d’aquestes un punt d’interès cultural i integrar-les amb l’entorn urbanístic, compaginant-ho amb temàtiques de caire social i reivindicatiu. Amb aquesta nova tendència, l’art urbà s’ha consolidat com un element de transformació imprescindible de l’apartat paisatgístic de qualsevol ciutat. Us proposem un recorregut per totes les obres realitzades en el marc del festival!


El Lleida _potFest s'estrena amb cinc nous murals al Centre Històric

 

  • Lidia Cao, il·lustradora i artista musical gallega, presentà la seva obra “Move”, qui vol transmetre mitjançant una metàfora entre les persones i els ocells les experiències que viu una persona que ha hagut d’emigrar a curta edat i de manera obligatòria a l’extranger, com si d’un ocell que marxa del seu niu per buscar millors condicions de vida es tractés. El trobareu al C/ Boters, 1!
Foto Lleida _potFest
Lleida_potFest
  • Llukuter: L’artista lleidatà és un vell conegut de LLEIDA.COM i ens portà l’obra "Tant important és créixer com caure", on la infantessa i els valors socials i l’aprenentatge en son els protagonistes. Amb la figura del Jenga i els castellers, posa al punt de mira la importància de construir els valors personals d’un mateix. Trobaràs la seva obra al C/ Cavallers, 50!

 

 

Foto Lleida_potFest
Foto Lleida_potFest
  • Belin: Provinent de Jaén i amb un extens currículum d’obres i exposicions, ens porta el seu estil propi descrit com “Post Neo Cubisme” on juxtaposa estils post-modernistes i fa un homenatge a l’obra de Pablo Picasso. Així descriu com ha arribat a fer la seva obra “P R I N T H U M A N I D A D”. Descobriu-lo al C/ Galera, al Centre Cívic Centre Històric!

 

  • Malakkai: Les obres d'aquest il·lustrador i artista urbà d'Almeria sempre ens expliquen històries carregades d'un to irònic i malenconiós. “La música del barrio” és el mural que va portar a Lleida, on expressa el poder de la música i com aquesta hipnotitza i ens fa desconnectar amb el nostre dia a dia. Descobreix-lo al C/ Carniceries, 10!
Foto Lleida_potFest

La segona edició es trasllada a la Bordeta amb cinc nous artistes i obres que no deixen ningú indiferent:

Foto Rafa Arinyo - Lleida_potFest
Lleida_potFest
  • Miss Birdy: Seguint amb l’esperit de la natura i la vegetació, l'artista polifacètica provinent d’Ohio presentà l’obra “The Mother of Grain” (la mare del gra), amb la qual enllaça diferents influències culturals, tan de la nostra terra com dels seus origens. La mare del gra aporta abundància i gràcia als cultius de les terres lleidatanes. El trobaràs al C/ Granadella, 18!

 

  • Carlos Callizo: Professor de la Facultat de Belles Arts de Múrcia i pintor de professió, fa un homenatge a un referent lleidatà. “Joan Oró” és la seva obra, on amb el seu estil realista i el seu traç trencador plasma un retrat del bioquímic i una de les personalitats més importants de les terres de Lleida, celebrant així el seu centenari. Aquesta obra es pot veure en 3D amb l'aplicació Artivive i recordeu que enguany celebrem l'Any OróTrobaràs aquest mural a l’Avinguda de les Garrigues, 120!
Foto Rafa Arinyo - Lleida_potFest
Foto Lleida_potFest - Rafa Arinyo
  • Galleta Maria: La il·lustradora de concept art i còmic no és sol una freelance que es dedica a l’art, sinó que també ha col·laborat amb Metges sense Fronteres o amb la Bienal Internacional Dona i Cinema, tota una activista social. Amb la seva obra “Refugi” explica mitjançant la metàfora d’una abraçada com entre totes hem de fomentar la solidaritat i ajudar-nos mútuament contra les desigualtats estructurals, alhora que parla sobre la cura de les ferides pròpies i alienes. Descobreix-lo al Carrer Boqué, 7!
  • Case Maclaim: L’artista urbà alemany és conegut per esborrar la línia entre el graffiti i la pintura, qui combina de manera perfecta el fotorealisme amb un surrealisme propi que pot arribar inclús a ser absurd. Aquest cop ho tornà a fer amb el seu mural “Ceres”, deessa de l’agricultura, les plantes i les bones collites. Amb aquest símbol destaca l’element més característic de la cultura ponentina, el camp, i li atribueix el poder d’una deessa com una metàfora cap a la importància que té aquest per nosaltres. El trobaràs al Carrer Ronda de Sant Martí, 1!
Foto Lleida_potFest

La tercera edició està en marxa i tenim moltes moltes ganes de veure les obres que ens presentaran els i les artistes convidades! Sabotaje al Montaje, Dadospuntocero, Amaia Arrazola, Vinie i Oriol Arumí són els protagonistes d'enguany i tenen la missió de convertir Cappont en un barri més pintoresc i acollidor. Però això no és tot, perquè us recordem que el festival també proposa diferents activitats i tallers, relacionats amb l’art urbà i oberts a tothom! T'ho expliquem tot aquí!

Foto Miquel de Santiago
Comparteix

També t'interessarà