El "mesurament del CO2, ventilació i tractament de l'aire" són les claus en la lluita contra la Covid-19

REDACCIÓ
19-05-2021
  • Mesurament del CO₂, ventilació i tractament de l'aire; clau en la lluita contra la Covid-19 en espais de pública concurrència
    Peu de foto: 
    Mesurament del CO₂, ventilació i tractament de l'aire; clau en la lluita contra la Covid-19 en espais de pública concurrència

"El mesurament del CO2 d'un espai com a indicador de l'activitat humana; la correcta ventilació amb 12,5 litres de renovació d'aire per segon i persona; i el correcte filtratge i tractament d'aquest aire amb els filtres corresponents"; són les claus per a lluitar enfront de la Covid-19 d'una manera correcta i efectiva, segons han explicat avui especialistes de la Fundación Saltoki. Aquestes claus s'han donat aquest dimecres, dia 19 de maig, al seminari web telemàtic "Ventilació i Climatització Front de la Covid-19 als locals de pública concurrència", organitzat pel Consell de Col·legis d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya (CCETIC) amb la col·laboració de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) de la Generalitat de Catalunya.

L'activitat, dirigida a tècnics i responsables de locals de lleure com bars, restaurants, teatres i cinemes; així com centres educatius i residències; ha volgut donar claus per lluitar contra el Coronavirus amb la correcta ventilació dels espais. La sala d'actes d'Enginyers Lleida ha estat punt de retransmissió de la jornada.

"L'objectiu d'aquestes jornades ha estat col·laborar amb les autoritats sanitàries en la lluita contra la pandèmia de la Covid-19, ajudant, en el possible, a donar llum davant l'allau de dades i informacions, no sempre certes, sobre com optimitzar la ventilació i climatització dels espais públics", explica Miquel Darnés, president del CCETIC.

Per la seva banda Irene Corbella, Cap del Servei de Salut Ambiental de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, ha agraït "la iniciativa del Consell de Col·legis així com la participació activa dels enginyers tècnics industrials enfront de la Covid-19, aportant tecnologia i coneixement en la lluita contra el Coronavirus".

L'acció s'hi ha emmarcat en la campanya "És l'hora de l'enginy" amb la qual els col·legis catalans d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials destaquen el seu compromís amb la societat per la superació de la pandèmia, des del punt de vista sanitari, i la reactivació econòmica del país.


Les claus d'una bona ventilació contra la covid-19

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta