El Museu Morera acull la presentació del fotollibre "Sota la llum del mar" d'Espe Pons

REDACCIÓ
Publicat: 
03-05-2022
Actualitzat: 03-05-2022 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Museu Morera acull la presentació del fotollibre "Sota la llum del mar" d'Espe Pons
    Peu de foto: 
    Museu d'Art Jaume Morera

El proper dimecres, 4 de maig, a les 18.30 h, el Museu d’Art Jaume Morera acollirà la presentació a Lleida del fotollibre Sota la llum del mar de la fotògrafa Espe Pons. L’acte anirà a càrrec d’Oriol Bosch, historiador de la fotografia i coordinador d’exposicions del Museu, i de la mateixa Espe Pons, autora del fotollibre, qui explicarà el procés de creació d’aquest reconegut assaig fotogràfic vinculat a la memòria històrica i la dignificació de les víctimes del Franquisme.

Aquest projecte s’ha presentat en format expositiu en diversos espais, com Torroella de Montgrí (Fundació Vila Casas), Madrid (PHotoESPAÑA), Barcelona (Castell de Montjuïc) o Nova York (Sant Jordi USA) i actualment onze imatge representatives del treball es poden veure al Museu d’Art Jaume Morera en l’exposició “Encrueaments. Dipòsits de la Col·lecció Nacional de Fotografia i d’Art Contemporani”.

Sota la llum del mar (2019) té com a punt de partida un treball d’investigació personal sobre la història del germà petit de l’avi de la fotògrafa, Tomás Pons Albesa, que va ser empresonat i afusellat al Camp de la Bota de Barcelona el 1941. En aquest sentit, les imatges d’Espe Pons ressegueixen els indrets per on Tomás Pons va passar els darrers moments de la seva vida, uns paisatges buits sense presència humana que ens parlen des del silenci i que evoquen l’horror i la repressió de la dictadura.

L’activitat és gratuïta i les places són limitades a l’aforament de la sala.

Comparteix

També t'interessarà