El Musiquem Lleida manté l'aposta per la música gratuïta amb una versió reduïda del festival

REDACCIÓ / ACN
11-08-2020
  • El Musiquem Lleida manté l'aposta per la música gratuïta amb una versió reduïda del festival
  • El Musiquem Lleida manté l'aposta per la música gratuïta amb una versió reduïda del festival

La 15a edició del festival internacional Musiquem Lleida se celebrarà del 2 al 4 d'octubre amb una versió reduïda batejada com a 'Delicatessen', amb menys actuacions que en altres anys i amb una selecció de músics de proximitat i talents emergents. Durant el cap de setmana, diversos espais de la capital lleidatana encara per concretar, acolliran vuit concerts de petit format, entre els quals destaca MuOM, un grup vocal que utilitza el cant difònic, on cada cantant emet dos sons alhora i sense paraules. L'organitzadora del certamen, la Coral Shalom, ha mantingut l'aposta per la música gratuïta al carrer, però en petit format per complir les mesures de seguretat i sanitàries per la Covid-19.

La directora de la Coral Shalom, Carme Valls, destaca que es tracta d'un "any excepcional" per les circumstàncies i des de l'organització s'ha fet una crida "perquè els músics presentessin un programa suggeridor". Així, participaran en el certamen artistes de proximitat d'arreu de l'estat espanyol. Malgrat les dificultats per la celebració dels espectacles culturals en directe, la Coral ha volgut seguir amb el seu compromís per reivindicar el poder de la música com a teràpia i com un valor associat a l'optimisme per encarar el futur.

La fórmula escollida enguany per l'organització s'ha basat en la contractació directa, "seleccionant músics de qualitat, combinant professionals consolidats i talent emergent, i concerts de petit format". Aquesta quinzena edició comptarà amb les actuacions de Coral Shalom, Bernat Giribet, Patricia Castro i Aurelio Viribay, Ulrika Haller i Jordi Armengol, MuOM, Laura Farré, Genís Bagés, i Sporadik Brass. 

Per ajustar-se al protocol establert pel Procicat davant de la pandèmia de la covid-19, al Musiquem 2020 Delicatessen cada actuació serà única i espaiada amb un temps per netejar els escenaris i el lloc on s'ubiqui el públic. El festival tindrà lloc entre divendres i diumenge (més breu que en anteriors edicions) i amb menys escenaris.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertada la nova limitació de les reunions socials a 6 persones?