El paranimf de l'Acadèmia Mariana escenari del lliurament de premis del Certamen Marià

REDACCIÓ
Publicat: 
03-10-2022
Actualitzat: 03-10-2022 9:03
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • El paranimf de l'Acadèmia Mariana escenari del lliurament de premis del Certamen Marià
  Peu de foto: 
  Bisbat de Lleida
 • El paranimf de l'Acadèmia Mariana escenari del lliurament de premis del Certamen Marià
  Peu de foto: 
  Bisbat de Lleida
 • El paranimf de l'Acadèmia Mariana escenari del lliurament de premis del Certamen Marià
  Peu de foto: 
  Bisbat de Lleida

El paranimf de l’Acadèmia Mariana va ser ahir l’escenari de la cerimònia de lliurament dels premis del Certamen Marià que atorga cada any aquesta entitat i que, enguany, ha estat dedicat a la Mare de Déu de Meritxell, patrona del principat d’Andorra, en el centenari de la coronació de la talla, i després de dos anys anòmals del concurs a causa de la pandèmia. David Llorens i Poblador ha rebut la Flor Natural, com a guanyador del premi bisbe Salvador Giménez Valls amb el poema ‘Súplica blanca’.

També s’ha premiat Ernest Pibernat amb el premi de poesia de l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Lluís-Enric Vives, pel seu poema ‘Sota un roser silvestre’; Oriol Solà, amb el premi de l’Arxiprestat de les Valls d’Andorra a la millor poesia dedicada al centenari de la coronació de la Mare de Déu de Meritxell per ‘Cent són cent’; Ascensión Ramona Ochoa, guanyadora del premi de l’ambaixador d’Andorra pel seu poema ‘Retorn a la Verge de Canòlic’; Lluís Coll Gilabert, guanyador del premi de l’IEI a la millor poesia dedicada a alguna de les advocacions marianes del territori amb ‘La Mare de Déu de l’Horta’; i Ramon Gené i Capdevila, guanyador amb ‘El perdó de la Verge del Blau’ del premi de la Paeria a la millor poesia dedicada a una advocació mariana de la ciutat. Enguany, a més s’ha concedit un premi extraordinari de prosa en ucraïnès per al millor text dedicat a la ciutat màrtir de Mariúpol, que duu el nom de la Verge Maria, que s’ha endut Tetyana Filimonova per ‘Una triste historia sobre mi Mariúpol’. Els seus fills Eugenia i Oleh han estat reconeguts ex aequo amb un accèssit pels seus treballs, tot i que no hi havia convocada cap categoria infantil.

Abans de l’inici del lliurament de premis, la mantenidora del Certamen Literari Marià, Montserrat Esquerda, ha fet un discurs on ha parlat de les dificultats d’un món accelerat, complex i incert, i ha posat la Verge Maria com a refugi de calma, senzillesa i certesa. L’acte ha estat presidit pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez i per l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, acompanyats per la directora de l’Acadèmia Mariana, Yolanda Soria i l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros, entre altres.

Comparteix

També t'interessarà