El Patronat de la Fundació Pública Teatre de la Llotja avança l’activitat prevista per al 2024

REDACCIÓ
Publicat: 
05-12-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Patronat de la Fundació Pública Teatre de la Llotja avança l’activitat prevista per al 2024
    Peu de foto: 
    Foto: Ajuntament de Lleida

La regidora Pilar Bosch ha explicat que es treballa amb un pressupost de 450.000 euros i ha apuntat algunes cites culturals que s’hi faran, com la Factoria dels Reixos o nous espectacles de LaTemporada Lleida


El Patronat de la Fundació Pública Teatre de la Llotja s’ha reunit aquest dilluns en sessió ordinària per informar de la previsió de pressupost per a l’exercici 2024 i de l’activitat que es desenvoluparà en aquest espai. La regidora de Cultura i Promoció de la Ciutat, Pilar Bosch, qui ha presidit la reunió, ha explicat que es treballa amb un pressupost de 454.184 euros, que s’obtindria, entre altres, a través de l’aportació municipal, de la venda d’entrades, del mecenatge o les entrades de funcions escolars.

La regidora ha compartit també el conveni de col·laboració entre la Paeria i la Fundació per a la gestió conjunta de la Factoria dels Reixos en aspectes com la gestió de l’organització i la conceptualització artística de l’esdeveniment, la gestió de les infraestructures necessàries i la gestió tècnica. S’han previst 10 funcions un aforament d’un miler de persones i el cost de les entrades és de 5 euros.

LaTemporada Lleida, la temporada d’Arts en Viu a la ciutat, ha programat els espectacles per al primer semestre, que es poden ampliar amb noves propostes, com “la Plaça del diamant”, del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), “Manon Lescaut”, de la Fundació Òpera de Catalunya o “Ocell de foc”, de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC).

Un altre dels punts tractats ha estat les bases de la IV edició del Concurs Internacional de Piano Kids Ricard Viñes, que tindrà lloc del 27 al 30 de juny de 2024 i que està dirigit a pianistes de qualsevol nacionalitat, nascuts l’any 2007 i posteriors. Hi ha tres categories i a les bases s’indica el sistema d’inscripció, la selecció e participants, la presentació dels concursants, el calendari, etc.

Els objectius de la Fundació Pública Teatre de la Llotja són garantir una programació estable d’arts en viu a la ciutat, programar diferents gèneres (teatre, música, dansa, circ, etc.) i per a diferents públics, així com activitats paral·leles i comunitàries. Altres propòsits són establir, gestionar i potenciar el coneixement de la programació i fomentar la venda d’entrades. Un altre dels propòsits és incrementar el nombre i la qualitat de la programació de les sessions escolars.

A més, la Fundació programa i produeix les funcions de teatre per a escoles (incloses en el programa Educació a l’Abast de la Regidoria d’Educació) i familiars, una programació que té com a objectiu facilitar a l’alumnat dels centres de diversos cicles i edats l’accés a produccions artístiques de qualitat i l’assistència a espectacles i concerts en viu.

El 2024 es donarà continuïtat a les promocions, algunes de les quals es fan amb col·laboracions i accions per potenciar públics amb el suport d’eines com ara els programes de la Generalitat de Catalunya Escena25 i Apropa Cultura.

Comparteix

També t'interessarà