El Pla d'Urgell treballarà perquè les línies del transport públic regular s'adaptin als horaris educatius

REDACCIÓ - ACN
Publicat: 
12-09-2023
Actualitzat: 12-09-2023 14:01
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Pla d'Urgell treballarà perquè les línies del transport públic regular s'adaptin als horaris educatius
    Peu de foto: 
    Foto: Anna Berga (ACN)

El transport escolar gestionat pel Consell Comarcal dona servei aquest curs a 720 alumnes d'ESO i postobligatoris


El Consell Comarcal del Pla d'Urgell s'ha compromès a treballar perquè les línies de transport públic regular de la comarca donin resposta a les necessitats dels estudiants i complementin el transport escolar que l'ens gestiona. El president Carles Palau ha lamentat que hi ha una "manca d'un transport públic adequat a les necessitats reals dels nostres col·lectius". Aquest "problema de fons" contribueix a la problemàtica per la falta de transport escolar fins a Mollerussa per als estudiants d'ESO que van a centres diferents al que tenen com a adscrit i d'estudis postobligatoris, ja que en aquests casos Educació no té l'obligació de facilitar-los el transport. El transport gestionat per l'ens comarcal dona servei aquest curs a 720 alumnes.

El president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Carles Palau, ha afirmat que modificar el servei regular d'autocar comarcal serà complicat. Tot i això, ha assegurat que des del consell treballaran "per reestructurar les línies perquè realment donin servei" a les necessitats comarcals, i ha posat d'exemple que hi hagi més línies d'autocar que s'aturin a l'Institut La Serra, ubicat als afores de Mollerussa.

Actualment, només la línia regular d'autocar de Bellvís passa per l'Institut La Serra a l'hora d'entrada i sortida dels alumnes. "Hem de treballar en aquest sentit, intentar que el màxim nombre de línies regulars passin per Mollerussa i La Serra", ha indicat.

D'altra banda, l'ens també vol que els pobles de la comarca puguin participar a la taula de planificació escolar, que és on s'assignen les adscripcions dels nous alumnes i on fins ara només hi assistia Mollerussa.

L'òrgan comarcal gestiona aquest curs un total de 19 línies de transport escolar. D'aquests, 17 donen servei a estudiants d'ESO, mentre que els 2 restants ho fan a alumnes d'estudis postobligatoris, els quals paguen 1,5 euros al dia per trajecte. En total es dona servei a 720 joves.

Comparteix

També t'interessarà