El ple de l’Horta només acorda donar suport a preus justos per als productes agroalimentaris

S.E.
13-02-2020
  • El ple de l’Horta només acorda donar suport a preus justos per als productes agroalimentaris

El ple extraordinari sobre l’Horta que la Paeria va celebrar ahir, a petició del PSC, va acabar amb una única proposta aprovada de les deu que van presentar els socialistes. La que insta “al suport i sensibilització sobre la importància d’uns preus justos per als productors del sector agroalimentari”. La resta van ser rebutjades pel tripartit, i algunes també per Cs i PP. El govern d’ERC, JxCat i el Comú va acusar el PSC de no haver aplicat les mesures que ara proposa durant els 40 anys que va governar i va considerar que aquest ple suposa “menysprear” la comissió de l’Horta, opinió que van compartir Cs i PP. Per la seua banda, els socialistes van defensar que la seua voluntat és millorar aquesta zona per a la qual asseguren que el govern no ha presentat propostes en vuit mesos. “No volem usurpar les responsabilitats del govern, demanem que governin. El ple és per buscar solucions, però per a això es necessita voluntat política”, va indicar l’edil Joan Queralt.

El regidor de l’Horta, Joan Ramon Castro, va assenyalar que “l’Horta no ha de ser una oportunitat política per posar-se medalles” i va desgranar les mesures ja anunciades, com l’ampliació del taxi a demanda. Jaume Rutllant (ERC) va remarcar que tenen “un programa i un pla per desplegar-lo” i Elena Ferre, del Comú, va criticar que s’“instrumentalitzi la gent de l’Horta amb un debat que no s’acompanya d’accions concretes” i va remarcar que tenen un “projecte ambiciós”. La portaveu de Cs, Ángeles Ribes, va dir que se sentia “incòmoda” amb aquest ple “perquè no aportarà solucions” i va trobar a faltar propostes relacionades amb la falta d’allotjament per als temporers o la plaga de senglars. Xavier Palau, del Partit Popular, es va preguntar “quants camins es podrien arreglar amb els 232.000 euros que cobrarà el coordinador de l’Horta” i veu bàsic millorar la seguretat i apostar pel “nacionalisme lleidatà” en el consum de productes agroalimentaris.

Per la seua part, el president de la comissió de l’Horta de la FAV, Francesc Montardit, va reclamar una planificació econòmica per al manteniment de camins, taxi a demanda a més partides i amb més freqüències, millores als locals socials, càmeres per frenar robatoris i incivisme i acabar amb les limitacions urbanístiques. El president d’Asaja, Pere Roqué, va defensar que els agricultors “necessiten no tenir horaris per utilitzar fitosanitaris”, i va instar els edils a participar en la manifestació de demà per reclamar preus justos. La presidenta de l’Associació de Productors de l’Horta, Anna Aragonès, va demanar prioritzar l’activitat agrària i promoure el consum dels seus productes.

L’alcalde, Miquel Pueyo, va tancar el ple qualificant l’Horta com “un pilar fonamental per a la ciutat i el territori”. “Desitgem mantenir l’equilibri entre la necessitat productiva de l’Horta i la seua condició d’espai natural”, va subratllar.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next