El PSC de Lleida acusa la Paeria de contractar "a qui els cau millor" i fer adjudicacions "poc ètiques"

ACN
04-01-2022
  • El PSC de Lleida acusa la Paeria de contractar "a qui els cau millor" i fer adjudicacions "poc ètiques"

El grup del PSC ha acusat el govern de la Paeria de Lleida de "manipular el debat sobre els pressupostos per al 2022" i "no dir tota la veritat a la ciutadania". La regidora Carme Valls ha denunciat "l'opacitat" i "falta de transparència" del govern d'ERC i JxCat que, segons la socialista, "ha creat una coartada per amagar que és incapaç de fer avançar la ciutat i tirar endavant uns comptes que no satisfan la ciutadania, els barris ni les entitats". "Diu que no té diners però ha fet contractes menors de manera continuada a qui els cau millor, adjudicacions directes de manera poc ètica i ha malbaratat 1,7 milions d'euros amb l'externalització d'estudis innecessaris que podrien haver assumit els tècnics de la Paeria", ha assenyalat Valls.

Carme Valls ha indicat que "1,7 milions d'euros en estudis és una quantitat molt alta que cal justificar a la ciutadania i a les entitats, que han vist com el seu pressupost s'ha reduït o, fins i tot, ha desaparegut". "Les entitats i les associacions han de reclamar el que els pertoca”, ha defensat la regidora socialista. Segons Valls, "si els diners s'haguessin gestionat correctament, hauria sigut possible un canvi immediat la ciutat, ja que s'haurien pogut destinar recursos per a la neteja, la seguretat, la il·luminació, el barris i fer uns bons pressupostos".

De la seva part, la portaveu adjunta del grup municipal socialista a la Paeria, Begoña Iglesias, ha explicat que el PSC disposa d'un informe de l'interventor de l'Ajuntament que insta el govern municipal a actuar "amb cura i de manera diferent" a l'hora de fer contractacions i adjudicacions.

El PSC ha acusat l'equip de govern d'ERC i JxCat de fer contractacions "poc acurades", per valor de 250.000 euros, sobre l'estratègia de comunicació de la Paeria. "En el fons acaba sent per a propaganda si tenim en compte que els grups de l'oposició no tenen ressò ni accés als canals oficials de la institució", ha assenyalat Carme Valls. Així mateix, ha alertat de la despesa de 750.000 euros per realitzar, entre altres, estudis per a l'assessorament sobre un model de ciutat, d'arbrat, d'espais verds i de promoció econòmica. "A hores d'ara, encara no s'han publicat i no sabem què n'han fet ni què diuen", ha remarcat la regidora socialista.

"Al govern municipal li molesta que l'oposició fiscalitzi la seva acció i quan les queixes són tantes, és difícil explicar a la ciutadania que tenim la ciutat com la tenim", ha asseverat Valls. També ha advertit del "sobrecost" de la Factoria dels Reixos, després que el Regidor de Festes assegurés en comissió que costaria entre 80.000 i 90.000 euros quan, finalment, "n'ha acabat costant 195.000". La socialista també ha dit que la Paeria acaba de rebre una subvenció de 340.000 euros per part de l'Estat per dur a terme projectes per a la ciutat. "Encara no sabem a què es destinarà", ha afirmat la regidora del PSC.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta