El PSC reprova la gestió del Govern en el confinament de Lleida i el Baix Segrià

ACN
04-09-2020
  • El PSC reprova la gestió del Govern en el confinament de Lleida i el Baix Segrià
    Peu de foto: 
    Foto Miquel de Santiago
  • El PSC reprova la gestió del Govern en el confinament de Lleida i el Baix Segrià

El PSC reprova la gestió que va dur a terme el Govern en relació al confinament de Lleida i el Baix Segrià a conseqüència de l'augment de casos de covid-19 el passat juliol. Per aquest motiu, el grup parlamentari ha registrat una moció, subsegüent a la interpel·lació feta pel diputat Òscar Ordeig, on es parla de "descoordinació, manca d'informació i improvisació", així com "falta de respecte" al territori per no cooperar amb els ajuntaments i els seus alcaldes en la presa de decisions del confinament de Segrià. Pels socialistes, són un seguit de "males i improvisades decisions" que volen que no es tornin a repetir en cas d'un nou rebrot.

El PSC insta al Govern a prendre mesures concretes per garantir el seguiment i control de possibles casos i evitar més perjudicis a la ciutadania i l'economia.

El diputat socialista ha afirmat que el Govern no pot seguir "entossudit en actuar a la deriva" i ha de ser capaç de sol·licitar els recursos i l'ajuda de l'Estat quan sigui necessari, així com actuar responsablement i destinar part dels ajuts del Fons Covid-19 a fer front a les conseqüències patides pels municipis més afectats de Lleida, revertint així "part del greuge provocat". La moció també insta a publicar els informes i dades que van justificar el confinament de Lleida i sis municipis del Segrià i impulsar una nova línia d'ajuts que compensin els "greus perjudicis econòmics i socials".

Ordeig també ha posat de relleu que a les portes del nou curs escolar i davant les incerteses que presenta, cal augmentar els recursos educatius i el pressupost per iniciar el curs amb les "màximes garanties", garantint la disminució de ràtios, contractant més mestres i habilitant nous espais. Així mateix, demana reforçar el sistema de vigilància epidemiològica i de salut pública per tal de tallar cadenes de transmissió, augmentar els recursos humans i materials dels CAP's, recuperant els serveis perduts, i augmentar també la dotació de Mossos d'Esquadra a les comarques de Ponent, dotant-los de les mesures d'autoprotecció suficients per garantir la seguretat i el desplegament del Procicat. El socialista afegeix que també cal executar el Pla de Contingència de protecció de residències que el Govern va aprovar al juliol.

Finalment, Ordeig ha reclamat un calendari d'inversions pendents a les comarques de Ponent per tal que aquest deixi de ser el territori de Catalunya "més castigat", no només ara resultat de la pandèmia del coronavirus, sinó perquè, segons el socialista, fa més d'una dècada que el Govern el té "oblidat i menystingut sistemàticament".

La moció socialista serà objecte de debat en el Ple de la setmana vinent, previst per dimecres i dijous.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?