El Quartet Teixidor obre la sisena edició del Festival ‘La Pedra Parla’

REDACCIÓ
Publicat: 
09-08-2021
Actualitzat: 09-08-2021 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  •  El Quartet Teixidor obre la sisena edició del Festival ‘La Pedra Parla’

El claustre del Reial Monestir de Santa Maria ha estrenat aquesta tarda la sisena edició del festival de concerts ‘La Pedra Parla’, que té lloc durant tot el cap de setmana. L’actuació inaugural, que ha tingut lloc aquest dissabte, ha anat a càrrec del Quartet Teixidor que, acompanyats del clarinetista Josep Fuster, ha interpretat obres de Xostakóvitx i Mozart.
 
La sisena edició del festival de concerts ‘La Pedra Parla’ es clourà avui amb una novetat. A les 12.30 hores, l’església del monestir acollirà la interpretació de la primera òpera que programa el cicle musical. Es tracta de ‘Dido i Enees’ de Henry Purcell.

Entrades exhaurides

Les entrades pels tres concerts ja estan exhaurides des de fa més d’una setmana, tenint en compte les mesures dictades pel Procicat per fer front a la pandèmia de la Covid-19, que permeten un aforament del 70%.
 
El director artístic del festival ‘La Pedra Parla’, el prestigiós contratenor Jordi Domènech, destaca que “La Pedra Parla té la voluntat de mantenir-se obert a tots els gèneres i estils de la música clàssica amb programes variats, generalment dissenyats per ser interpretats al Festival”. A més, Domènech comenta que “el desig de no interferir amb la vida quotidiana de la comunitat ens obliga a ser molt curosos en la tria de les formacions instrumentals i vocals i en les peces musicals”.

Sobre ‘La Pedra Parla’

Pel festival hi han passat orquestres com ara Vespres d’Arnadí, agrupacions com el Cor Infantil dels Amics de la Unió el Cor de Cambra del palau de la música catalana i l’Ensemble O vos Omnes, grups de cambra com ara Alart Quartet i La Galanía, i solistes com ara els pianistes Alba Ventura, Josep Colom i Albert Guinovart, els cantants Raquel Andueza i Marta Mathéu, l’actriu i cantant Anna Moliner, la també actriu Mercè Pons i l’organista Juan de la Rubia, entre d’altres.
 
El Reial Monestir de Santa Maria Vallbona, escollit l’any 2018 com el Monument Favorit dels Catalans, és una de les joies del gòtic religiós català. El festival ‘La Pedra Parla’ porta un cop l’any la música dels millors compositors i intèrprets fins aquest monestir cistercenc. La música compartirà protagonisme, doncs, amb el silenci de la comunitat religiosa femenina que l’habita. Amb 800 anys de presència monàstica ininterrompuda, el Monestir de Vallbona, fundat el s. XII, és el tresor més desconegut i sorprenent de la Ruta del Cister.
 

 

Comparteix

També t'interessarà