El sector agrícola de Corbins confia tenir una bona collita amb uns 20 milions de kg

REDACCIÓ
Publicat: 
08-07-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El sector agrícola de Corbins confia tenir una bona collita amb uns 20 milions de kg
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Corbins

El sector de la fruita de Corbins està en plena collita i ja poden augurar unes xifres “molt bones” pel que fa als quilograms que s’aconseguiran enguany, uns 20 milions, després d’una campanya de 2022 marcada per les gelades que van minvar la producció i, de retruc, la demanda de mà d’obra.

El pagès i actual regidor d’agricultura de l’Ajuntament de Corbins, Joan Pujol, ha destacat la demanada de mà d’obra per poder collir el màxim de fruita, la majoria de pinyol tot i la tendència a la fruita de llavor, com la pera i en menor quantitat, la poma. Aquest balanç l’ha dut a terme durant la visita de l’alcalde de Corbins, Jordi Verdú, a diferents explotacions agrícolas del terme.

D’altra banda, Pujol ha posat en valor la gestió eficient que ha fet de l’aigua el sector agrícola per regar els conreus, que reben del canal de Pinyana. En aquest sentit, el reg s’ha fet en torns de matí i nit.

En paral·lel, l’ajuntament també està gestionant l’arribada de persones temporeres al poble per treballar en la collita. Igual que l’any passat, el consistori compta amb dos tècnics que treballant per fer més amable el dia a dia d’aquestes persones, resoldre dubtes, informar-los de les empreses que busquen mà d’obra,  de la disponibilitat d’equipaments  municipals i seguiment transversal.
 

Comparteix

També t'interessarà