El sector porcí pronostica tancar l’any amb beneficis

REDACCIÓ
14-12-2018
  • El sector porcí pronostica tancar l’any amb beneficis

El sector porcí tanca el 2018 amb els seus comptes en positiu, tant des del punt de vista dels productors com dels escorxadors malgrat que la cotització mitjana de l’any del porc d’engreix (1,13 euros/quilo) és 12 cèntims d’euro inferior a la de l’any 2017. Per al representant de Campofrío, Miguel Ángel Ortega, que va guanyar el premi PronosPorc d’Or 2018 en la categoria de porc d’engreix que atorga Mercolleida, “la producció i la indústria han pogut disfrutar de números positius”, i que ha beneficiat la cadena de valor als fabricants d’elaborats.

Per al 2019 preveu una millora dels preus per als ramaders que podrien situar-se a mig camí entre les cotitzacions del 2017 i el 2018, matisant que aquestes previsions contemplen una certa pressió en l’oferta i no tenen en compte els elements distorsionadors del mercat com poden ser els relacionats amb els brots de pesta porcina africana detectats a Europa.

Per la seua part, el gerent de Ganados Nestares, Javier Nestares, guanyador en la categoria de garrí, també creu que el 2019 serà un millor any i va augurar una pujada de les cotitzacions del garrí en uns dos euros més.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta