El SIAD del Segrià atén 15 dones i porta a terme més de 350 actuacions durant el confinament

ACN
27-05-2020
  • El SIAD del Segrià atén 15 dones i actua en 350 ocasions durant el confinament

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Segrià ha fet, en poc més de dos mesos, 353 actuacions i ha atès de forma individualitzada 15 dones. Aquest és un dels serveis essencials durant l'estat d'alarma, donada la situació de vulnerabilitat en què viuen moltes dones i els seus fills ja que, si viure una situació de violència masclista amb la parella és una situació molt dura, encara és més difícil fer-ho en una situació de confinament. Durant el aquest període, s'ha activat en dues ocasions el 'Protocol d'atenció integral a les víctimes de violència masclista' de la comarca i s'ha acollit a dues dones i quatre menors al servei d'urgència comarcal.

Les actuacions que s'han dut a terme durant aquests dos mesos són les pròpies del servei com ara informar, atendre, orientar, derivar a altres recursos, fer seguiment, així com coordinar-se amb altres serveis com l'Oficina d'atenció a la víctima del Jutjat, el Grup d'atenció a la víctima del Mossos d'Esquadra, el Servei d'acollida d'urgència del Consell Comarcal del Segrià, el Servei d'Acollida Residencial de la Generalitat, l'àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Segrià, i altres.

A més, el SIAD del Segrià ha continuat prestant l'assessorament i seguiment psicològic a les dones ateses així com orientació jurídica, amb l'objectiu de donar eines personals per afrontar aquesta circumstància a casa, de la millor manera possible, amb convivència o no amb l'agressor. També ha seguit gestionant el servei d'Atenpro (telèfon de protecció de les víctimes de violència) fent seguiments de les confirmacions de permanència, incidències, enviament dels llistats mensuals, així com noves tramitacions de sol·licitud.

D'altra banda, aquest servei comarcal ha enviat aquesta setmana a tots els ajuntaments del Segrià díptics informatius i altres materials editats per l'Institut Català de les Dones i el Consell Nacional de Dones amb pautes i recomanacions per detectar i fer front a les violències masclistes durant el confinament.

En les darreres setmanes, el SIAD també ha promogut diverses campanyes informatives promogudes des de l'Institut Català de les Dones a les quals el Consell Comarcal del Segrià s'ha adherit com ara el 'Servei Telefònic 900 900 120 i nova Línia de whasapp 671778540' per garantir l'atenció a les dones en situació de violència masclista durant el confinament i 'Establiment segur conta la violència masclista', amb l'objectiu d'identificar públicament espais segurs per a les dones víctimes de violència masclista.

Pel que fa a l'àmbit d'actuació del SIAD que es refereix a la sensibilització a la comunitat, aquest s'ha vist aturat durant tot el període de confinament.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta