El tren de Lleida a Balaguer, un dels primers en rodalies de Lleida

SEGREcom
20-04-2014
  • El tren de Lleida a Balaguer, un dels primers en rodalies de Lleida

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va anunciar ahir a Lleida que un dels primers trams que s'incorporaran a Rodalies de la Generalitat serà el trajecte de Lleida-Balaguer de la línia de la Pobla. Serà entre l'últim trimestre d'aquest any i principis del 2015. Amb aquesta finalitat, el Govern català ja ha encarregat la fabricació de dos trens a l'empresa suïssa Stadler que han d'estar acabats l'any vinent.

Fa dos anys, la línia va veure com li retallaven serveis i freqüències per falta de passatgers, la quala va generar el malestar del territori. Utilitza l'ample ibèric i no està electrificada, per això serà una de les primeres a adaptar-se al Servei de Rodalies que la Generalitat vol implantar a Lleida. El conseller va recordar que ja s'han instal·lat les rodalies, la quala suposa més freqüències i trens, a Tarragona i Girona, per la quala "ara és el moment de Lleida", va remarcar.

Vila va fer aquestes declaracions en la inauguració de la sisena temporada del Tren dels Llacs, l'opció turística per impulsar aquesta línia ferroviària aprofitant l'atractiu del paisatge. El recorregut turístic es fa en un tren dels anys 70 que connecta la capital del Segrià amb el Pirineu. Durant l'estiu espera superar els 5.000 passatgers del passat exercici. Per aquesta raó, s'ha ampliat el servei amb tres viatges més i en total se'n faran 26. A més, la temporada ha començat una setmana abans que el 2013 i ja circularà aquest diumenge de Pasqua i també per Tots Sants, al novembre. A més, incorpora una parada a Tremp. Com en la temporada anterior, els viatgers podran tornar Balaguer o Lleida en el tren convencional, la quala permetrà als visitants allargar la seua estada al Pirineu.

El creixement de passatgers ha sigut una constant. Així, el 2012 se n'hi van registrar 4.943 i el 2013, 5.069, amb una ocupació del 97%. La posada en marxata 170.000 euros.

Línia turística

El Tren dels Llacs va estrenar ahir la 6a temporada amb la intenció de superar els 5.000 passatgers

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta