El tripartit aprova el cartipàs de la Paeria amb l’abstenció del PSC i el PP

SANTI COSTA DOMINGO
02-07-2019
  • El tripartit aprova el cartipàs de la Paeria amb l’abstenció del PSC i el PP
  • El tripartit aprova el cartipàs de la Paeria amb l’abstenció del PSC i el PP

El ple de la Paeria va posar de manifest ahir la nova majoria formada pel govern tripartit d’ERC, JxCat i el Comú, que van aprovar el cartipàs, amb l’abstenció del PSC i del PP a l’incorporar-hi diverses esmenes d’aquests grups. En total, es van afegir 24 modificacions al text, 6 per unanimitat, i es recupera el càrrec de cap de l’oposició.

El ple de la Paeria va aprovar ahir el cartipàs, que amplia les carteres de govern de vuit a quinze, els tinents d’alcalde de set a vuit i recupera la figura del cap de l’oposició, que va evidenciar la flexibilitat del nou govern incorporant tretze esmenes de l’oposició, cosa que va servir perquè tant el PSC com PP s’abstinguessin tant a la votació dels tres blocs del document com en el vot a la totalitat, mentre que Ciutadans hi va votar en contra. En total, es van aprovar 24 de les 57 esmenes presentades, i sis van comptar amb el suport de tots els grups.

En aquest sentit, l’alcalde, Miquel Pueyo, va destacar el “grau raonable de consens i diàleg” amb què s’ha fet el cartipàs, i va agrair la “mà estesa” i l’“estructura horitzontal” del nou govern. Per la seua part, el portaveu del PSC, Jaume Sellés, va criticar el “nombre excessiu de regidories i tinences d’alcalde” i va agrair que es recuperés el càrrec de cap de l’oposició, que serà per al líder dels socialistes, Fèlix Larrosa. D’aquesta manera, tindrà el mateix tracte protocol·lari que un portaveu de grup i un tinent d’alcalde i Larrosa ja va anunciar que renunciaria al sou de la Paeria. Per la seua part, el primer tinent d’alcalde i líder de JxCat, Toni Postius, va justificar com “una qüestió organitzativa” l’augment de les regidories i va valorar positivament la creació del Consell de Ciutat, que comptarà amb setanta membres. Paral·lelament, la regidora de Ciutadans, Ángeles Ribes, va denunciar que aquest cartipàs “mira més pels interessos personals que col·lectius i les quinze regidories així ho demostren”. El tercer tinent d’alcalde i edil del Comú, Sergi Talamonte, va destacar la reducció de sou dels càrrecs electes i va demanar a l’oposició “que ens fiscalitzi i controli pel bé de la ciutadania”. El regidor del Partit Popular, Xavi Palau, va dir que farà una “oposició constructiva”, encara que va assenyalar que aquest cartipàs “no és el que volíem”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta