El turisme en apartaments, càmpings i cases rurals es multiplica per sis al novembre

ACN
03-01-2022
  • El turisme en apartaments, càmpings i cases rurals es multiplica per sis al novembre

Els apartaments, càmpings i cases rurals de Catalunya han acollit 113.835 turistes durant el novembre, sis vegades més respecte al mateix període de l'any passat, quan el nombre de visitants es va situar en els 17.954. Malgrat el creixement registrat aquest darrer mes, la xifra de turistes en allotjaments extrahotelers és encara un 24% inferior als volums previs a l'esclat de la pandèmia, segons les dades provisionals publicades aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Catalunya és la cinquena comunitat que més visitants atrau a través de la seva xarxa d'apartaments, càmping i cases rurals (un 4% del total de l'Estat), superada per les Canàries (56,8%), Andalusia (14,6%), el País Valencià (11,6%) i Madrid (4,9%).

Els allotjaments extrahotelers que més viatgers han captat han estat els càmpings, amb un total de 60.529 al novembre. Això suposa multiplicar per gairebé set vegades els volums registrats al mateix mes de l'any passat, tot i que la xifra es manté un 16,6% per sota la del novembre de 2019.

Pel que fa a les cases de turisme rural, aquestes han acollit 33.992 turistes al novembre, deu vegades més en termes interanuals. Respecte al 2019, però, la xifra és encara un 21,1% inferior.

Quant als apartaments turístics, fins a 19.314 viatgers han optat per aquesta opció al novembre. Això suposa multiplicar per quatre el nombre de viatgers respecte a l'any passat, tot i que la xifra es manté un 43,2% per sota els nivells previs a l'esclat de la pandèmia.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta