Elaboren una guia per treballar les masculinitats amb nens i adolescents que migren sols

REDACCIÓ
Publicat: 
10-12-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Elaboren una guia per treballar les masculinitats amb nens i adolescents que migren sols
    Peu de foto: 
    Norma Vidal (ACN)

“Solos. Aluahdina” és el títol de la guia que presentarà el proper dimarts 13 de desembre l’associació Homes Igualitaris. L’objectiu de la guia és crear espais d'acollida només per a nois –no mixtos-  des de la perspectiva de gènere i de construcció de les masculinitats en clau intercultural.

La guia, que defuig la categoria MENA ja que considera que deshumanitza i burocratitza la vida dels nens i adolescents, proposa tot un seguit d’activitats que han sorgit de l’experiència pràctica de l’associació, dividides en sis sessions per treballar la masculinitat, les violències, les cures, la paternitat i la sexualitat.

El document ha comptat amb la col·laboració tecnicoprofessional de la Generalitat de Catalunya, i ha estat elaborat per Aharon Fernández, psicòleg social i psicoterapeuta;  Alejandro Sánchez Sicilia, doctor en psicologia social; Ion Pagola, psicòleg social; Lluc Pagès Rovira, docent i educador social; Paco Abril, doctor en sociologia; i Salva Salar, antropòleg social i orientador juvenil. La guia només es troba en llengua castellana, i es pot consultar a https://www.homesigualitaris.cat/guiasoloswahdah.

 

L’acte de presentació tindrà lloc el proper dimarts 13 de desembre a les 19h al Centre Plural de Barcelona (c/Marquès de l’Argentera 22, a tocar de l’estació de França), i comptarà amb la presentació d’Alejandro Sànchez Sicilia, coautor de la guia. L’assistència és gratuïta i es demana confirmació prèvia d’assistència al web ja.cat/presentacio-solos

Homes Igualitaris (AHIGE Catalunya)

Homes Igualitaris és una associació d'homes per a la promoció de l’equitat de gènere i la implicació masculina en l'erradicació de les violències masclistes que afecten tota la població, però que són especialment greus respecte a les dones, la infància i el col·lectiu LGTBIQ+. L’associació, molt diversa i plural, basa la seva estratègia en tres línies: el treball personal de cadascun dels socis a través dels espais comuns i dels grups d'homes que qüestionen el seu propi masclisme interioritzat, el treball associatiu per fer accions comunitàries i el treball tecnicoprofessional en col·laboració amb les institucions.

Comparteix

També t'interessarà