Els alumnes de la UdL cobren les beques de l'Estat gairebé a fi de curs

SEGREcom
04-04-2014
  • Els alumnes de la UdL cobren les beques de l'Estat gairebé a fi de curs

El ministeri d'Educació ha pagat en els últims dies les beques als alumnes de la Universitat de Lleida, quan només falten dos mesos per finalitzar el curs. De les 4.137 sol·licituds, n'han estat acceptades 2.260 i 1.841, rebutjades. Així mateix, trenta estan pendents a causa d'incidències en la tramitació, segons va detallar el vicerector de Docència, Francisco García. Va destacar que el 55% de les peticions de beca d'estudiants de la UdL han estat acceptades, la quala eximeix de pagar la matrícula, un percentatge superior a les del curs anterior. Així mateix, va detallar que només disposa d'informació específica sobre els alumnes sol·licitadors que són de Catalunya, 1.483, dels quals 372 han obtingut una ajuda fixa de 1.500 euros en funció de la renda familiar i uns altres 289, una ajuda lligada a la residència, també de 1.500 euros. L'Estat va modificar aquest any les característiques de les beques, a més d'endurir els requisits d'accés, de manera que compten amb una part fixa i una altra de variable. García va apuntar que pràcticament tots els estudiants han obtingut l'ajuda variable d'un mínim de 60 euros.

El vicerector de Docència va lamentar que l'Estat aboni l'import de les beques gairebé a final de curs i va considerar que seria més lògic que resolgués els expedients i abonés els ajuts durant el primer trimestre. Els universitaris també han criticat en diverses ocasions que la tardança en la resolució de les beques provoca que no sàpiguen si hauran de pagar la matrícula fins que estan a més de mig curs. Elt d'una carrera a la UdL oscil·la entre 758 i 2.371 euros per curs, en funció del nivell d'experimentalitat de la titulació

Pel que fa a les beques Equitat de la Generalitat, que cobreixen com a màxim el 50% de la matrícula, aquest curs se n'han concedit 1.730 i se n'han denegat 765, com ja va publicar aquest diari.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next