Els artistes de l'Associació Alba crearan el cartell de La Passió de Cervera 2025

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
16-04-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Els artistes de l'Associació Alba crearan el cartell de La Passió de Cervera 2025
    Peu de foto: 
    Associació Alba

En una jornada plena de creativitat i col·laboració, l'Associació Alba i La Passió de Cervera han dut a terme amb èxit un dels tallers destinats a la creació del cartell de La Passió de Cervera 2025 al Centre Espígol de Cervera. Durant diverses setmanes, una vintena de participants d’Alba s'han involucrat en aquests tallers, i posteriorment, una dissenyadora gràfica es farà càrrec de donar els acabats finals al cartell i d'afegir-hi els elements necessaris.

"Estem emocionades amb aquest projecte i reconeixem la responsabilitat que implica. Els artistes d’Alba ja s'han enfrontat a reptes similars en el passat, i estem segures que presentaran propostes molt interessants. Agraïm a La Passió per haver-nos proposat aquesta col·laboració i valorarem el seu compromís amb el projecte d’Alba", ha explicat Míriam Arnaz, una de les responsables de projectes culturals i artístics de l’entitat social.

El contacte amb La Passió es va establir a través d'una coneixença prèvia, ja que les persones d’Alba solen assistir habitualment a espectacles teatrals, també gràcies a la vinculació amb el projecte Apropa Cultura.

"Estem encantats que els artistes d’Alba hagin acceptat aquest repte i estem impacients per veure els resultats. El Teatre de la Passió és un recurs cultural accessible per a tothom, i la gent de l’Espígol acostuma a gaudir-ne. Ens han informat que, durant les funcions de l'obra, vindran per inspirar-se", ha explicat Xavier Cañabate, president de la institució.

De fet, ja hi ha un grup de persones que va poder assistir a alguns dels assajos setmanes abans i que van poder conèixer tots els detalls d'aquest esdeveniment, que està catalogat com a Tresor del Patrimoni Cultural Immaterial de Catalunya.

Mitjançant diverses tècniques artístiques, com ara la pintura amb aquarel·la i el collage, els participants del taller han creat propostes visuals úniques, cadascuna amb la seva pròpia història i inspiració.

La jornada ha estat especialment emotiva per a participants com la Susanna, que porta molts anys participant a La Passió de Cervera com a figurant del poble. Ha expressat la seva emoció i orgull de formar part d'aquest projecte artístic: "Porto molts anys a La Passió i la tinc al cor. He dibuixat una branca d’olivera i m’agradaria que triessin el meu dibuix. Seria molt emocionant", ha explicat.

"Agraïm moltíssim a La Passió per apostar per la diversitat i per donar valor afegit a l’esdeveniment mitjançant el cartell. Això demostra el seu compromís amb les persones, i compartim la idea que l’art és una eina de transformació social", ha afegit Míriam Arnaz.

Per la seva banda, Xavier Cañabate ha destacat que "a través d’aquest projecte i dels tallers, donem veu a la creativitat i al talent de les persones amb discapacitat de l’Associació Alba i dignifiquem la seva capacitat artística".

En els últims anys, s'ha detectat un interès creixent per les arts visuals entre algunes persones amb discapacitat, i s'ha observat un talent especial en aquest àmbit. Per aquest motiu, s'han promogut tallers artístics per donar valor a aquesta expressió singular de l'art, així com la participació dels artistes en diferents premis, esdeveniments i projectes col·lectius amb empreses i altres entitats.

Cal destacar l'esforç de La Passió de Cervera, a través del projecte Apropa Cultura, per fer els seus espectacles accessibles a persones en situació de vulnerabilitat, oferint entrades a preus molt assequibles.

Comparteix

També t'interessarà